Vrijwilligerswerk Myanmar

Vrijwilligerswerk Myanmar

Myanmar is jarenlang afgesloten geweest van de buitenwereld. De politieke situatie is inmiddels wat verbeterd, maar nog zeker niet stabiel. De afzondering en de instabiele politieke situatie hebben de economie zeker geen goed gedaan. Myanmar hoort niet tot de armste landen in Azië, maar de levensstandaard is lang niet zo hoog als we die hier gewend zijn. Het is dus geen verassing dat je met vrijwilligerswerk in Myanmar ontzettend veel mensen kunt helpen. Je hulp is hier echt nodig en wordt bovendien ook zwaar gewaardeerd. De lokale bevolking is namelijk bijzonder gastvrij en vriendelijk, een van de vele pluspunten van Myanmar.

Mogelijkheden vrijwilligerswerk Myanmar

Er zijn niet veel organisaties die vrijwilligerswerk in Myanmar in hun aanbod hebben. Je hebt dan ook weinig keuzes in bestemmingen in Myanmar en verschillende programma’s. Via Travel Active kun je vrijwilligerswerk doen in een kindertehuis in de stad Mandalay. Een ontzettend leuk programma, waar je afwisselende en interessante activiteiten onderneemt. Zo geef je een paar uur per dag Engelse les aan de kinderen. Ook andere lessen staan in je schema. Je helpt met het geven van sportlessen en een aantal creatieve lessen. Dit alles op een super locatie, tegenover het Royal Palace. Je verblijft in een hostel op slechts een paar minuten lopen van het kindertehuis. In de avond en in het weekend heb je voldoende vrije tijd om zelf Mandalay en eventueel andere steden in Myanmar te verkennen!

Vrijwilligerswerk in Myanmar

Waar kan ik boeken?

Het bovenstaande programma is het enige kwalitatieve en betaalbare vrijwilligerswerk programma in Myanmar dat wij hebben gevonden. Als jij in Myanmar vrijwilligerswerk wilt doen raden wij dit programma dan ook aan! Het is een betrouwbare organisatie, met veel ervaring. Bekijk de website van Travel Active, vraag een brochure met meer informatie aan en kijk of dit een leuk project is voor je!