Hsipaw

Hsipaw

Hsipaw is een van de meest noordelijke bestemmingen van Myanmar die interessant is voor toeristen. Het dorp zelf is niet echt bijzonder, maar het is de ideale uitvalsbasis voor het maken van een trekking door de mooie omgeving. Kalaw wordt vaker door toeristen bezocht om een trekking te maken. De tochten die je daar maakt zijn daardoor niet altijd even authentiek meer. In Hsipaw is dit zeker niet het geval. Hier komen veel minder toeristen. Zeker als je een trekking van meerdere dagen maakt kom je in dorpjes waar – nog – weinig toeristen komen.

Hsipaw

In Hsipaw is niet gek veel te doen. Er heerst echter wel een relaxte sfeer, waardoor je de neiging hebt hier wat langer te blijven hangen. Er zijn een aantal stoepa’s en tempels te bekijken, maar in de rest van Myanmar zal je veel mooiere zien. Toch is het leuk om een rondje te lopen, een shake te halen en wat te relaxen bij de rivier.


Hsipaw 1


Trekking

Je komt naar Hsipaw om een trekking te maken. Je hebt hierin veel verschillende keuzes. Zo zijn er een aantal eendaagse opties. Bij een dergelijke trekking begin je in de ochtend, loop je een aantal uur, ga je ergens lunchen en loop je vervolgens weer terug. Onze voorkeur gaat echter uit naar een trekking inclusief een overnachting. Je kunt kiezen voor zowel een of twee overnachtingen. Met deze trekkings loop je een stuk verder weg van Hsipaw, waardoor je minder andere toeristen tegenkomt. Je slaapt in kleine bergjes in de bergen, bij mensen thuis. De ontzettend vriendelijke mensen die je onderweg tegenkomt en de kinderen die je overal tegemoet komen rennen maken dit een geweldige ervaring. De locals koken bovendien ook ontzettend lekker – vegetarisch – eten voor je. De trekkings kan je bij de verschillende guesthouses boeken. De meeste opties heb je mij Mr Charles, wat ook het leukste hostel van Hsipaw is. Lees ook ons artikel over het maken van een trekking in Myanmar.

Overnachten in Hsipaw

Er zijn een aantal leuke guesthouses te vinden in Hsipaw. Hier kan je dus ook je trekking regelen. Een aantal van deze guesthouses zijn te vinden op Booking.com. Alvast een kamer reserveren is dus mogelijk.

Overnachten Hsipaw

Onze hostel aanraders


Hsipaw 2


Hoe kom ik er?

De leukste optie om in Hsipaw te komen is met de trein vanaf Mandalay. Het is zeker niet de snelste optie, de rit duurt een uur of dertien, maar het is wel een prachtige rit. Het is een mooie introductie in de prachtige omgeving van Hsipaw.

De bus vanuit Mandalay doet er ruim vijf uur over. Tussen deze stad en Hsipaw ligt het redelijk leuke Pyin Oo Lwin, als je vanuit hier de bus neemt ben je er in drie uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0