Van Hsipaw naar Kalaw

Van Hsipaw naar Kalaw

Hsipaw en Kalaw zijn mooie bestemmingen voor actieve backpackers. Je kunt hier namelijk fraaie wandelingen maken door berglandschappen. Als je van Hsipaw direct naar Kalaw wil reizen, zul je ruim 350 kilometer moeten overbruggen. Je kunt voor deze route kiezen uit de bus of de trein. In dit artikel lees je ons reisadvies.

Zo reis je van Hsipaw naar Kalaw:

1) Bus

Buskaartjes zijn voordelig geprijsd en bovendien rijdt er dagelijks een rechtstreekse bus van Hsipaw naar Kalaw, waardoor vervoer over de weg onze voorkeur heeft. Shwe Loon Pyan Bus is de maatschappij die deze trip verzorgt. Je vertrekt om 16:00 uur vanuit Hsipaw en komt de volgende morgen om 6:00 uur aan in Kalaw. Een ticket kost omgerekend 13 euro.

Kaartje kopen: Je kunt een buskaartje boeken bij een toeristenkantoor of je accommodatie in Hsipaw.


2) Trein

De trein is een comfortabele manier van reizen, maar helaas moet je op dit traject wel meerdere keren overstappen en bovendien tussendoor 2 keer overnachten. Als je toch de tijd wil nemen, kun je op de dagelijkse trein van 9:30 uur stappen die van Hsipaw naar Mandalay rijdt. Deze komt om 21:15 uur aan in Mandalay, waar je overnacht. De volgende dag neem je de trein naar Thazi, waar je ook moet blijven slapen. Dit komt doordat de enige dagelijkse trein van Thazi naar Kalaw al om 7:00 uur vertrekt.
In totaal kosten de kaartjes 10 tot 20 euro, afhankelijk van de klasse die je kiest. Tenzij je een korte tussenstop wil maken in Mandalay en Thazi, is de trein niet erg geschikt voor deze trip.

Kaartje kopen: Reserveer tickets op het treinstation of vraag het personeel in je hostel om hulp bij het boeken.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal