Inle Lake

Inle Lake

Inle Lake is een populaire stop onder toeristen in Myanmar. Het is makkelijk te zien waarom. Op het gigantische meer, gelegen tussen de bergen, pendelen de vissers met een arm en been, terwijl ze met de andere arm tegelijkertijd aan het vissen zijn. Een prachtig plaatje, het is ons een raadsel hoe ze dit voor elkaar krijgen. Verder naar het zuiden kom je vele tempels, pagodes en dorpjes tegen. De lokale bewoners wonen hier in eenvoudige paalwoningen op het water. Bijzonder om te zien. Helaas zijn veel toeristen het hier mee eens en is het een erg toeristische bestemmingen geworden. De authentieke ervaring is verdwenen en semi-verplichte stops bij winkels zijn in de plaats gekomen. De omgeving blijft erg mooi, waardoor het nog altijd een leuke bestemming is, maar het toegenomen toerisme heeft Inle Lake geen goed gedaan.

Boottocht

Verken Inle Lake door het maken van een boottocht. Dit is bij elk guesthouse en hotel te regelen, of bij de ‘haven’ waar de boten vertrekken. Je betaalt per boot, dus probeer een aantal andere reizigers te vinden om de kosten te delen. Je stopt bij bezienswaardigheden, workshops – waar je leert hoe ze weven of zilver maken, uiteraard met een winkel aan het einde van de korte rondleiding -, markten en restaurants. Bij sommige boottochten is de route min of meer vast gelegd, bij andere kan je de route volledig zelf samenstellen. De laatste optie heeft uiteraard onze voorkeur. De boottocht is leuk om te doen, maar wel ontzettend toeristisch. Bepaal je eigen route en zorg dat het niet alleen maar een tocht langs alle winkels wordt.


Inle Lake 1


Overige activiteiten

Ondanks het toerisme blijft Inle Lake ontzettend mooi. Zo kan je ook prachtige fietstochten maken rondom het meer. Een leuke en authentiekere ervaring. Eindig de dag bij een van de spots waar je een indrukwekkende zonsondergang kunt zien. Dit kan onder andere bij een wijnplantage, gelegen op ongeveer een kwartier fietsen van Nyaung Shwe. Hier kan je ook een aantal verschillende lokaal gemaakte wijnen proberen. Deze zijn niet van het niveau dat je thuis gewent bent, maar smaken wel erg goed als je al langere tijd in Azië zonder wijn bent.

Nyaung Shwe

Het dorp Nyaung Shwe is de uitvalsbasis voor Inle Lake. Alle betaalbare guest houses en hostel zijn hier te vinden. Bovendien zet de bus je in dorp ook af. Er is niet gek veel te doen in Nyaung Shwe, maar er heerst toch een leuke sfeer. Zo kan je hier terecht in een aantal goede restaurants.

Overnachten in Inle Lake

Er zijn wat hotels en restaurants op het meer zelf, maar deze zijn ontzettend duur. Alle backpackers verblijven in Nyaung Shwe. Er is een leuk hostel inclusief dorms te vinden en meerdere bijzonder leuke guest houses. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Inle Lake

Onze hostel aanraders

Inle Lake in je route door Myanmar

Hoe kom ik er?

Veruit de snelste manier om Inle Lake te bereiken is via een binnenlandse vlucht. Vanuit Mandalay, Yangon en Bagan kun je vliegen naar het vliegveld van Heho. Hiervandaan is het een uurtje rijden naar Taunggyi, de uitvalsbasis voor Inle Lake.

Vanuit Kalaw is het een busrit van vier uur naar Inle Lake. Er zijn ook busritten vanuit de andere grote steden in Myanmar naar Inle Lake. De bus uit Bagan doet er acht uur over, de bus uit Mandalay twaalf uur, de rit vanuit Hsipaw duurt minimaal twaalf uur en vanuit Yangon ongeveer achttien uur.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0