Van Inle Lake naar Yangon

Van Inle Lake naar Yangon

Ondanks dat Inle Lake een erg toeristische bestemming begint te worden, is het nog steeds een bijzondere ervaring om hier de paalwoningen en prachtige omgeving te verkennen. Vanaf Inle Lake kun je doorreizen naar andere populaire plaatsen, waaronder de zuidelijke stad Yangon. Wij zetten reiskosten en vervoermiddelen voor je op een rijtje.

Zo reis je van Inle Lake naar Yangon:

1) Bus

Als je Inle Lake verlaat en op weg gaat naar Yangon, kun je de bus nemen in Nyaung Shwe, een plaats die vrij dicht bij de oevers van het meer ligt. Nyaung Shwe en Yangon zijn bijna 650 kilometer van elkaar verwijderd, dus houd rekening met een lange reistijd. Mandalar Min Express rijdt op deze route met 2 nachtbussen, die om 18:00 en 18:30 uur vertrekken. Dit is respectievelijk een VIP-bus en een standaard bus. Je betaalt voor een zitplaats in de luxueuze VIP-bus 12,50 euro, terwijl een kaartje voor de reguliere bus 7,50 euro kost. Je bent ruim 12 uur onderweg naar Yangon, waar je aankomt op Aung Mingalar Bus Terminal.

Kaartje kopen: Regel kaartjes via je accommodatie of boek het online via 12Go.Asia.


2) Vliegtuig

Je kunt tijd besparen wanneer je voor het vliegtuig kiest, maar reken er wel op dat je veel geld op tafel moet leggen. Eerst zul je een taxi moeten nemen naar Heho Airport. Dit is – afhankelijk van je vertrekpunt rond het meer – een rit van ongeveer 1 uur, die tussen de 30 en 40 euro kost. In totaal gaan er dagelijks ongeveer 10 vluchten vanaf Heho, uitgevoerd door diverse maatschappijen. Air KBZ biedt relatief goedkope tarieven; je vliegt bij hen vanaf 75 euro en voor dat bedrag mag je 20 kilo aan ingecheckte bagage meenemen. Bij andere airlines betaal je iets meer.

Kaartje kopen: Bekijk onze tips op onze vliegtickets Myanmar pagina.


Meer over deze bestemmingen:

Wees sociaal