Beste reistijd Myanmar

Beste reistijd Myanmar

Er is veel te zien en doen in Myanmar. Denk aan de magische tempels van Bagan, de unieke cultuur van Inle Lake en de spectaculaire Shwedagon pagode in Yangon. Het is verstandig om rekening te houden met de beste reistijd Myanmar om al dit moois het beste te beleven. Het land heeft een duidelijk regenseizoen en een droog seizoen. Tijdens het droge seizoen wil je sommige maanden echter ook vermijden, omdat de temperaturen dan regelmatig boven de 40 graden Celsius komen.

Regenseizoen

Het regenseizoen in Myanmar is behoorlijk heftig. Vooral in augustus komen er regelmatig overstromingen voor. De wegen in Myanmar zijn niet overal even goed. Normaal duurt het vervoer daardoor al vrij lang. Als de wegen half ondergelopen zijn duurt het echter nog langer allemaal. Het regenseizoen begint in mei en loopt door tot en met oktober. Een voordeel van het regenseizoen is dat de natuur wel mooier is. De regenval in Myanmar is zeker ook niet hetzelfde als in Nederland. Het blijft vaak beperkt tot een bui van enkele uurtjes en de rest van de dag is het droog. Het is dan wel een heftige bui.

Het droge seizoen

Van november tot en met april valt er nauwelijks regen in Myanmar, hierdoor is het in principe de beste tijd om Myanmar te bezoeken. Vanaf half februari lopen de temperaturen echter flink op. Het kan dan echt heel heet worden, met name rondom Bagan en Mandalay. Je kunt Myanmar nog steeds goed in deze maanden bezoeken, maar hou rekening met de hitte.

Beste reistijd Myanmar

De allerbeste maand om Myanmar te bezoeken is in onze ogen november. Er valt niet veel regen, de temperatuur is prima en de natuur is nog groen na afloop van het regenseizoen. December tot en met februari zijn ook goede maanden om door Myanmar te reizen. In de twee maanden erna is het droog, maar ook erg heet. Tijdens de Nederlandse zomermaanden valt er meer regen in Myanmar. Als je hier geen problemen mee hebt kan je ook tijdens deze maanden het land bezoeken.

Maand Oordeel Graden Regen
Januari 32 ºC 5 mm
Februari 35 ºC 2 mm
Maart 36 ºC 7 mm
April 37 ºC 15 mm
Mei 33 ºC 303 mm
Juni 30 ºC 547 mm
Juli 30 ºC 559 mm
Augustus 30 ºC 603 mm
September 30 ºC 368 mm
Oktober 32 ºC 206 mm
November 31 ºC 60 mm
December 32 ºC 7 mm

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Wees sociaal