Backpack route Filipijnen

Backpack route Filipijnen

Een route samenstellen door de Filipijnen is wat lastiger dan voor andere landen. Hier pak je niet de bus naar de volgende bestemming, maar eerder het vliegtuig. Van te voren wat meer plannen en je route uitstippelen is daardoor wel handig. Bovendien liggen de interessante locaties ook behoorlijk verspreidt. Wij hopen je met onderstaande route door de Filipijnen om weg te helpen. De route is samengesteld voor een periode van 30 dagen, het standaard visum dat je krijgt. Onderaan geven we nog wat alternatieven als je korter of langer wilt blijven.

Onze backpack route door de Filipijnen:

Route Filipijnen

1) Manilla
Manilla is een van onze minst favoriete steden in Azië. Snel weg hier dus, maar de meeste goedkope vliegtickets naar de Filipijnen gaan wel hierheen.

2) Manilla > Banaue
Maak een omweg naar de rijstvelden van Banaue, een van de mooiste in Azië.

3) Banaue > Manilla
Terug naar Manilla om je reis voort te zetten. Of ga eerst naar het leuke dorp Sagada.

4) Manilla > Coron
Ga naar Coron, het noordelijke puntje van Palawan. Je kunt hier geweldig duiken en eilandhoppen.

5) Coron > El Nido
Pak de boot naar El Nido, onze favoriete bestemming in de Filipijnen. Je kunt hier nog meer eilandhoppen, stranden verkennen, kajakken naar onbewoonde eilandjes en nog veel meer.

6) El Nido > Puerto Princesa
Puerto Princesa is een redelijk leuke stad. Je kunt hier wat tijd doorbrengen, of gelijk doorreizen naar andere leuke bestemmingen in de Filipijnen.

7) Puerto Princesa > Boracay
Boracay is in 2018 zes maanden gesloten geweest voor toeristen. Dit omdat het eiland radicaal schoon moest wordt gemaakt na grote vervuiling. Inmiddels is het eiland weer open en kun je als toerist hier weer genieten van de mooiste stranden de goede uitgaansmogelijkheden.

8) Boracay > Cebu
Op Cebu zijn veel mogelijkheden tot duiken, onder andere bij Malapascua en Moalboal. Hoe lang je op Cebu verblijft is afhankelijk van je interesse in duiken. Mocht je dit niet willen kun je ook direct door naar Bohol.

9) Cebu > Bohol
Reis door naar het leuke Bohol. De Chocolate Hills, de unieke spookdiertjes en de mooie stranden behoren hier tot de activiteiten.

10) Bohol > Siquijor
Sluit je reis af op het relaxte eilandje Siquijor. Hier kun je mooie ritten op de scooter maken, zwemmen in watervallen en chillen op rustige stranden. Vanaf Siquijor kun je ook een tour maken naar Apo Island, waar je kunt snorkelen met zeeschildpadden. Als je klaar bent op Siquijor kun je de boot pakken naar Dumaguete, om terug te vliegen naar Manilla.

Andere opties

Wat je ook doet, sla Palawan niet over. El Nido is met name een geweldige bestemming. Als je geen dertig dagen de tijd hebt, of het wat rustiger aan wilt doen, kun je Banaue, Siquijor of Boracay ook overslaan. Heb je meer tijd? Dan zijn er ook nog genoeg leuke alternatieven. Je zou meer tijd kunnen vrijmaken om het noorden van Luzon te verkennen. Het relaxte Siargao is een perfecte surfbestemming, waar je ook makkelijk een week kunt doorbrengen.

Reisgids Filipijnen

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.