Siargao

Siargao

Siargao, het eiland van de palmbomen, ligt in het oosten van de Filipijnen. Het is een relatief klein eiland, maar wat je absoluut niet mag missen als je naar de Filipijnen gaat. Siargao is namelijk een van onze favoriete bestemmingen in de Filipijnen en veel locals noemen Siargao zelfs ook als het mooiste eiland van hun land. Het is ten eerste de beste surfspot van de Filipijnen en volgens kenners behoort het zelfs tot de betere van de wereld. Ook voor de niet-surfers onder ons is het echter een hele mooie bestemming. Doordat Siargao nog door weinig toeristen wordt bezocht, voelen de schitterende stranden, de mooie wegen en het eilandhoppen naar de omliggende eilandjes nog specialer aan. Het eiland is bovendien relatief goedkoop vergeleken met andere eilanden in de Filipijnen.

Surfen

Voor surfliefhebbers is het eiland een perfecte bestemming. Het water is mooi, de kosten zijn niet te hoog, en – belangrijker – de golven zijn er erg goed. De golven zijn het hele jaar goed, maar de beste golven kun je vinden van augustus tot en met november. Uiteraard kun je ook surfboarden huren en lessen nemen. De bekendste surfspots op Siargao zijn Cloud 9 en Pacifico.


Siargao


Siargao


Verken het eiland

De leukste manier om Siargao te verkennen is om dit zelf per scooter te doen. Siargao is niet zo groot en daarom kun je makkelijk in één dag het eiland rond rijden. Leuker is om hier één of twee dagen langer over te doen, zodat je de tijd kunt nemen om bij de leukste plekjes en de mooiste stranden te stoppen. Er is genoeg te zien op het eiland om je hier een aantal dagen te vermaken. Laat je meeslepen door de vrolijke locals en de prachtige omgeving, sla kleine wegen in, ga naar spelende kinderen toe, rijd dorpjes in, geniet van het eiland en je zal gegarandeerd een prachtige ervaring hebben.

Eilandhoppen

Siargao heeft een aantal omliggende eilandjes die je kunt bezoeken door middel van een georganiseerde tour die je in General Luna kunt regelen. Je kunt er voor kiezen om met een groepstour mee te gaan, of je kunt een privé tour doen, maar dan betaal je ook wel iets meer. De bekendste omliggende eilanden zijn: Guyam island, Naked island en Daku island. Guyam island is een klein eilandje dat alleen uit palmbomen en zand bestaat. Naked island is een zandvlakte waar het helderblauwe water ontzettend mooi naar voren komt. Daku island is het grootste eiland van de drie, waar je veel palmbomen, gekleurde bootjes, hutjes, gegrilde vis en mooie stranden gaat zien.


SiargaoOverige activiteiten

Er is nog veel meer te doen op Siargao dan bovenstaande activiteiten. Zo kun je terecht op het gloednieuwe Siargao Wakepark om te wakeboarden, of kun je een duik nemen in de Magpupungko pools – een natuurlijk zwembad wat alleen bij eb te betreden is. Bekijk ons artikel over 8 dingen om te doen op Siargao voor veel meer tips hierover.

Eten en drinken

Er zijn de laatste jaren een flink aantal nieuwe, hippe restaurants gebouwd op Siargao. Je kunt er Filipijns eten, maar ook de internationale keukens zijn nu goed vertegenwoordigd. De meeste restaurants liggen in en rondom General Luna. Hier zijn ook de meeste bars gelegen. Elke avond is er wel wat te beleven. Populaire opties zijn RumBar en Baile Restobar.

Dit zijn onze favoriete restaurants op Siargao:

Naam Eten Aanbod Prijs
Sushi Nori Heerlijke sushi en pokebowls
Bravo Restaurant Een sfeervol restaurant met Meditereaanse gerechten €€
CEV Ceviche & Kinilaw Lekkere ceviche en kilinaw bowls
Shaka Siargao Hippe smoothiebowls en andere ontbijt/lunch opties €€

Overnachten op Siargao

Siargao heeft veel accommodaties voor verschillende prijzen, de meeste zijn gelegen in het dorpje General Luna, dat is dan ook de leukste plek om te verblijven. De meeste prijzen zijn relatief gangbaar, maar je kunt er ook een aantal luxe resorts vinden die wat prijziger zijn, maar ook een aantal low budgets hotels. Kom je echt voor het surfen op Siargao, dan is het leuk om in een surf camp te verblijven, waarvan de bekendste Kermit resort is. Let er op dat de prijzen van accommodaties tijdens de Siargao Cup – een internationale surfwedstrijd – wel wat stijgen. Deze wedstrijd vindt in eind september of begin oktober plaats. In onze Reisgids Filipijnen staan de leukste hostels van Siargao vermeld.

Reisgids Filipijnen

Hoe kom ik er?

De makkelijkste manier om op Siargao te komen is met een binnenlandse vlucht vanaf Cebu. Er gaat een dagelijkse vlucht, die je in vijftig minuten naar je bestemming brengt. Een enkeltje heb je al voor een paar tientjes. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Filipijnen.

Je kunt ook met de boot naar Siargao. Vaar dan naar de haven Dapa, de boot nemen vanaf Surigao is dan de beste optie. Deze stad is weer te bereiken met een vlucht vanaf Manilla.

Ons oordeel
8/10

Siargao is een van onze favoriete bestemmingen in de Filipijnen. De sfeer is er ontzettend leuk, het eiland is prachtig en er valt veel te beleven.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.