Laoag

Laoag

Laoag is de belangrijkste stad in de Filipijnse provincie Ilocos Norte. De stad mist aantrekkelijke activiteiten en spectaculaire bezienswaardigheden, zoals je die bijvoorbeeld in Sagada en Banaue tegenkomt. Mocht je toch een korte tussenstop maken in het noordelijke Laoag, dan kun je historische architectuur bekijken en activiteiten in de omringende natuur ervaren.

Historische bezienswaardigheden

De Filipijnen was een Spaanse kolonie voor meerdere eeuwen en Laoag zijn nog verschillende sporen van deze kolonisatie te zien. Een van de meest voorname bouwwerken die de Spanjaarden achterlieten was de Sinking Bell Tower. Deze toren dateert uit de 17e eeuw en staat net als de toren van Pisa scheef. De massieve bezienswaardigheid heeft diverse aardbevingen overleefd, maar door de zachte ondergrond zakt de toren langzaam weg en heeft hij deze naam gekregen.

Ook even buiten Laoag ligt een overblijfsel van de Spaanse overheersing. Zo’n 20 kilometer ten zuiden van het stadscentrum ligt de Paoay Church. Dit prachtige staaltje architectuur is ongetwijfeld het hoogtepunt van deze regio. De kerk is gemaakt van blokken hard koraal en werd aan het begin van de 18e eeuw gebouwd. Het is 1 van de slechts 9 UNESCO World Heritage Sites in de Filipijnen en zeker een bezoek waard wanneer je in Laoag bent.


Laoag

De Paoay Church


Musea over Marcos

In Laoag en omgeving zijn ook plaatsen te vinden die herinneringen oproepen aan het bewind van dictator Ferdinand Marcos, die zelf afkomstig was uit deze regio. In Paoay ligt Malacañang of the North, een voormalige residentie van deze oud-president. Het enorme landhuis is tegenwoordig een museum met allerlei memorabilia van de voormalige dictator en zijn familie. Ook in het Marcos Museum in Batac zijn allerlei voorwerpen te vinden die verwijzen naar deze beroemde en beruchte president.
Ga hier alleen heen als je genoeg tijd hebt of bijzonder geïnteresseerd bent in geschiedenis.

La Paz Sand Dunes

Dit beschermde natuurgebied heeft niet alleen een spectaculair duinlandschap. Je kunt hier ook op excursie met een jeep of quad, of van de duinen sandboarden. Een paar uur op deze plek is voldoende om het gebied te verkennen.


Laoag

Het Tobacco Monopoly Monument in Laoag


Vervoer in Laoag

De tricycle, de Filipijnse fietstaxi, is het populairste vervoersmiddel in de stad. Echt snel gaat het niet, maar het is wel een leuke manier om je binnen de stad te verplaatsen. Wel dien je goed te onderhandelen over de prijs. Jeepneys zijn met name handig voor grotere afstanden.

Overnachten in Laoag

Goedkope hostels zijn in dit deel van het land niet te vinden, al is er een klein aantal hotels en guest houses waar je voor 10 tot 15 euro per nacht kunt slapen.

Hoe kom ik er?

Philippine Airlines voert dagelijks één tot twee directe vluchten uit vanaf Manilla’s Ninoy Aquino International Airport. De vluchtduur is een uur en het tarief is gemiddeld 65 euro. Bekijk onze tips over het boeken van vliegtickets in de Filipijnen.

Laoag City is door rechtstreekse bussen verbonden met steden als Vigan, Baguio en Manilla. De gemiddelde reistijd vanuit Manilla is elf uur en je betaalt 15 tot 18 euro voor een enkele reis.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.