Baguio

Baguio

Baguio ligt op ruim 1.500 meter hoogte en trekt daardoor mensen vanuit het hele land die aan de drukkende warmte willen ontsnappen. De stad in Luzon is voornamelijk populair door de stadsparken. Het oude Burnham Park ligt in downtown Baguio en heeft met 72 plantensoorten een gevarieerde flora. Burnham heeft daarnaast een meertje waar je met een roeiboot kunt ontsnappen aan de gekte in de straten. Een ander fraai park is Mines View Park ten noordoosten van Baguio. Vanaf de top van dit park zie je het naast omliggende bergen verlaten koper- en goudmijnen. Er is een observatiedek met schaduw en bankjes om van het geweldige uitzicht te genieten.

Bezienswaardigheden in Baguio

De skyline van de stad ziet eruit als een kleurplaat met daken in tientallen verschillende kleuren. Qua architectuur is Baguio een interessante stad, met de Baguio Cathedral als beste voorbeeld. De Our Lady of the Atonement Cathedral – zoals de kerk officieel heet – is een prachtige rooms-katholieke kathedraal die in 1935 gebouwd werd. Met het roze-rode uiterlijk, weelderig interieur en gebrandschilderde ramen is de Baguio Cathedral een opzienbarende trekpleister. Daarnaast is het historische houten stadhuis met zijn pilaren de moeite van het bezoeken waard.


Baguio


Baguio


Mount Pulag

Met zijn 2922 meter is Mount Pulag de hoogste berg van het eiland Luzon en na Mount Apo de hoogste berg van de Filipijnen. Pulag National Park ligt op slechts 70 kilometer van Baguio. Het is een bijzondere plaats, met over 500 plantensoorten en zeldzame dieren. In de winter kan het hier zelfs vriezen. Je kunt Mount Pulag beklimmen en de wolkenzee overzien vanaf majestueuze top is een ervaring die je niet snel vergeet. Diverse toeristenbureaus in de stad bieden trips aan, maar de avonturiers kunnen ook op eigen gelegenheid de berg op. Met een minibus reis je van Baguio naar DENR Junction. Bij het DENR-kantoor betaal je de entree en een plekje op de camping wanneer je in het park wilt overnachten. Vanaf hier is het een korte wandeling is naar de toegang tot het nationale park. Daar betaal je voor de tent. De entree, campingplaats en tent kosten in totaal 1.225 pesos, ongeveer €20.

Bloemenfestival

Ieder jaar in februari zetten de inwoners van Baguio letterlijk de bloemetjes buiten tijdens Panagbenga, wat ‘bloeiseizoen’ betekent. Dit bloemenfestival is het grootste jaarlijkse evenement in Baguio. Sinds 1995 eren de bewoners de weelderige variatie aan bloemen die de stad van nature heeft. De festiviteiten bestaan uit bloemencorso’s, lokale dans, een mooiste tuin competitie en overal in de stad streetfood.


Baguio


Overnachten in Baguio

Er zijn een aantal prima hostels gelegen in Baguio. Spectaculair zijn deze niet, maar voor een backpacker op beperkt budget zijn deze goed geschikt voor een of enkele nachten. Ook zijn er voldoende guest houses en andere accommodaties te vinden in de stad.

Hoe kom ik er?

Baguio ligt op ongeveer 250 kilometer rijden van Manilla. De busmaatschappijen Genesis en Victoria Liners rijden in zes uur naar Baguio.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.