Banaue

Banaue

Banaue is het bekendste dorp in het mooie Cordillera. Bij dit dorpje liggen schitterende terrasvormige rijstvelden, die tot de mooiste rijstvelden van heel Azië behoren. Deze rijstvelden vallen onder de Ifuago rijstvelden. De Ifuago is een oude stam, die al duizenden jaren in deze bergen wonen. De rijstvelden hier zijn maar liefst 2000 jaar oud, wat het geheel nog indrukwekkender maakt. Banaue is dus het bekendste dorp in dit gebied en dit heeft tot een groeiende stroom toeristen geleidt. Dat is wat jammer, maar alsnog is het zeker de moeite waard.

De rijstvelden van Banaue

Het dorpje heeft een eigen uitkijkpunt, waar vanaf de rijstvelden het best te bewonderen zijn. Met de trycycle is dit een ritje van ongeveer tien minuten. Bovenop het uitkijkpunt staan ook een paar vrouwen gekleed in traditionele Ifago kleding, waarvan je voor een klein bedrag een foto mag maken.


Banaue 1


Overige rijstvelden

De rijstvelden van Banaue worden dus het meest bezocht. Er zijn echter nog andere tevens schitterende rijstvelden in de buurt. De titel ‘het mooiste rijstveld’ is een lastige om toe te kennen. Batad wordt na Banaue het meest bezocht. Terecht. Naast de indrukwekkende terrasvormige rijstvelden heerst hier ook een leuke backpack sfeer. Als je Banaue te toeristisch vindt kun je dus altijd doorreizen naar Batad. Ook Mayoyao is ontzettend mooi.

Overnachten in Banaue

Er zijn een aantal leuke – maar simpele – guesthouses te vinden in Banaue. Deze zijn bovendien ook goed betaalbaar. Een aantal hiervan zijn op Booking.com te vinden.

Overnachten Banaue

Banaue 2


Tappiyah waterval

Genoeg rijstvelden gezien? Breng dan een bezoekje aan de Tappiyah waterval. Het in een eindje lopen, maar het is wel een prachtig plaatje.

Hoe kom ik er?

Er gaan nachtbussen vanuit Manilla naar Banaue. Deze doen er ongeveer negen uur over. Het wordt aangeraden om de kaartjes hiervoor een paar dagen van te voren te boeken.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0