Puerto Princesa

Puerto Princesa

Puerto Princesa is de hoofdstad van de provincie Palawan. Het is vooral een goed startpunt voor je reis door deze leuke provincie. Als je een binnenlandse vlucht neemt naar het eiland is Puerto Princesa vaak de goedkoopste optie. Het is geen mooie stad en er zijn ook weinig bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Ga dus vooral zo snel mogelijk door naar leukere locaties op Palawan, zoals het geweldige El Nido.

Zien en doen

Heel veel te zien en doen is er dus niet. In de Honda baai zijn een paar mooie eilanden en stranden te vinden. Deze zijn op zich leuk om te bezoeken, maar lang niet zo mooi als de Bacuit archipel bij El Nido. Als je wel wat tijd over hebt is het leuk een scooter te huren en de omgeving te verkennen. Het leukst is een tour naar de ondergrondse rivier bij Sabang.


Puerto Princesa 1


Overnachten in Puerto Princesa

Goede kans dat je een nacht moet doorbrengen in Puerto Princesa, voordat je door kunt reizen op het eiland. Aan accommodaties geen gebrek in deze stad. Er zijn voldoende hotels, maar ook een paar goedkope hostels. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Puerto Princesa

Onze hostel aanraders

Iwahig gevangenis

Een bijzondere activiteit die je in Puerto Princesa kunt doen is het bezoeken van de Iwahig gevangenis. Je kunt deze als toerist namelijk bezoeken. In ruil voor een paar kleine cadeautjes maken de gevangenen graag een praatje met je. Het is ontzettend interessant om hun verhalen te horen en te zien hoe ze leven. Een unieke ervaring, een aanrader als je meer tijd te besteden hebt in Puerto Princesa.

Hoe kom ik er?

De snelste manier om Palawan te bereiken is via een binnenlandse vlucht naar Puerto Princesa. Vanuit Manilla gaan er dagelijks meerdere vluchten. Ook vanuit onder andere Boracay, Cebu, Busuanga en de Cuyo eilanden kan je het vliegtuig pakken naar Puerto Princesa. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Filipijnen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0