Inentingen Filipijnen

Inentingen Filipijnen

Je doet er verstandig aan om een aantal inentingen te laten zetten als je de Filipijnen bezoekt. Er zijn een aantal ziektes die je hier kunt oplopen, maar waarvoor je je dus wel kunt beschermen. De gevaren die je in de Filipijnen oploopt komen overeen met veel andere landen in Azië. De inentingen Filipijnen die je laat zetten komen dus ook goed van pas als je meerdere landen in de regio aandoet. Welke vaccinaties die precies nodig hebt is verder sterk afhankelijk van welke gedeeltes van het land je bezoekt en hoelang je er verblijft.

Verplichte vaccinaties Filipijnen

Mocht je binnen zeven dagen voor aankomst in de Filipijnen in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt, dan moet je hier verplicht een vaccinatie tegen hebben. Gele koorts komt gelukkig niet voor in Azië, alleen in gedeeltes van Zuid-Amerika en Afrika.

Inentingen Filipijnen

Deze inentingen worden altijd aangeraden als je naar de Filipijnen gaat:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio)
  • Hepatitis A

Als je meer dan drie maanden in de Filipijnen of andere landen in Zuidoost-Azië verblijft heb je in de meeste gevallen ook vaccinaties tegen buiktyfus, hepatitis B en rabiës nodig. Diegene die nooit een inenting tegen de mazelen hebben gehad hebben ook een BMR inenting nodig.

Malaria

Op grote gedeeltes van de Filipijnen komt malaria voor. Naast de gebruikelijke maatregelen om muggen steken te voorkomen (zoals het gebruik van DEET) zul je wellicht ook malaria tabletten moeten slikken. Overleg aan de hand van je reisschema met je reisdokter voor een goed advies hierover.

Waar je inentingen Filipijnen laten zetten?

De beste optie om je inentingen te laten zetten is onze ogen Thuisvaccinatie.nl. Zij hebben een netwerk van erkende artsen die bij je thuis of op je werk langskomen om je te vaccineren. Je hoeft hier bovendien geen vrije dag voor te nemen, ook in de avond of in het weekend kan je worden geholpen. Je zou verwachten dat dit veel extra geld kost maar je bent ongeveer voor dezelfde prijs klaar als bij de concurrentie! Ze zijn bovendien gespecialiseerd in reisvaccinaties dus ook voor vragen over jouw specifiek reis kun je bij ze terecht, zo kan je dus met een gerust hart op reis. Lees hier meer over de werkwijze van Thuisvaccinatie.nl.

De voordelen van Thuisvaccinatie.nl:

Vaccinaties en advies aan huis
Ook ’s avonds en in het weekend
Geheel of gedeeltelijk vergoed
Vaccinaties door gekwalificeerde medici
Meer dan 20.000 klanten

Thuisvaccinatie