Visum Filipijnen

Visum Filipijnen

Een visum voor de Filipijnen is noodzakelijk, maar het aanvragen/regelen is nauwelijks een probleem. Als je op het vliegveld het land binnenkomt krijg je gratis een visum-on-arival voor dertig dagen. Uiteraard heb je wel de gebruikelijke papieren nodig. Als je langer dan dertig dagen wilt blijven kun je ter plekke een verlenging aanvragen, later op deze pagina lees je hier meer over. Als je nog langer wilt blijven in de Filipijnen kun je wederom een verlenging aanvragen.

Visum verlengen

Je kunt het gratis visum-on-arrival van dertig dagen tweemaal verlengen. Je krijgt dan negenentwintig extra dagen, na de eerste verlenging mag je dus in totaal 59 dagen in de Filipijnen verblijven. Je betaalt 2.100 peso’s voor de eerste verlenging.

Bij de tweede verlenging krijg je ongevraagd – maar verplicht – een Alien Certificate of Registration Card (ACR Card). Hiermee lijken de autoriteiten te suggereren dat je in aanmerking wil komen om in de Filipijnen te gaan wonen. Op korte termijn kun je niet zoveel met deze kaart, maar als je langer dan een jaar in de Filipijnen blijft kun je bijvoorbeeld een auto op je naam laten zetten of een Filipijnse bankrekening openen. De totale kosten van de ACR Card en de tweede visumverlenging bedragen 6.000 pesos. Tenzij je de intentie hebt om je in de Filipijnen te vestigen, kun je je bezoek beter beperken tot twee maanden en later terugkomen. De kosten van 50 USD voor deze kaart zijn dus behoorlijk hoog, zeker voor een kaart die je niet meteen kunt gebruiken en daardoor vrij nutteloos is voor de meeste backpackers. Bovendien duurt het vanaf de datum dat je je tweede verlenging aanvraagt ten minste twee weken voor je het pasje op kunt halen bij het (zelfde) Bureau of Immigration waar je de aanvraag hebt gedaan.

Je kunt je visum Filipijnen verlengen bij iedere Bureau of Immigration, welke in de meeste grote steden en populaire toeristische eilanden wel te vinden is. Op deze pagina staat de hele kaart met alle kantoren waar je terechtkunt.

Visum Filipijnen


Visum Filipijnen aanvragen voor je vertrek

Als je van tevoren al weet dat je langer dan dertig dagen in de Filipijnen wilt blijven kun je misschien beter dit van te voren regelen. Zowel in Nederland als in ambassades in het buitenland kun je een verlengd visum aanvragen. Kosten hiervan liggen tussen de €30 en €40.

Uitgaand ticket

Bij een aantal landen in Azië, zoals Thailand, dien je officieel een uitgaand vliegticket te hebben om in aanmerking te komen voor het visum-on-arrival van dertig dagen. Ook voor de Filipijnen is dit geval. Bij de meeste andere landen in Azië wordt hier echter bijna nooit om gevraagd, bij de Filipijnen is dit anders. Bij het inchecken voor je vlucht naar de Filipijnen word je bijna altijd gevraagd om een uitgaand vliegticket te laten zien.

Reisgids Filipijnen

Lees verder over de Filipijnen