Apo Island

Apo Island

Apo Island is een piepklein eiland in de provincie Negros Oriental, met slechts 1 dorp waarin nog geen 1000 bewoners leven. Ondanks deze beperkte omvang is het een van de leukere bestemmingen van de Filipijnen. Dit komt voornamelijk door de fantastische onderwaterwereld rondom het eiland. Er leven namelijk ontzettend veel zeeschildpadden in het water rondom Apo Island. Duiken of snorkelen met deze prachtige dieren is een geweldige ervaring. Het eiland zelf is primitief, maar ook erg leuk.

Duiken en snorkelen

De zeeschildpadden zijn de trekpleister van Apo Island. Als je tijdens vloed van het strand het water in loopt om te snorkelen is de kans al heel groot dat je een paar zeeschildpadden ziet. Tijdens een georganiseerde duik- of snorkeltrip is die kans bijna 100%. Naast schildpadden zie je ook bijzonder fraai koraal en ontzettend veel kleurrijke vissen.


apo island


Apo Island


Apo Island

Het leven op het eiland is dus ontzettend primitief. Er is geen vaste stroomverbinding of stromend water. Met een paar generatoren heb je een paar uur per dag stroom, maar daar moet je het vooralsnog mee doen. Grote jerrycans met water voorzien de behoefte naar water. De bewoners van Apo Island zijn ontzettend vriendelijk en blij met de toeristen die op het eiland af komen. Dit maakt het een leuk eiland om lopend te verkennen. Ook zijn er een aantal erg mooie witte zandstranden te vinden op het eiland.

Dagtrip

Je kunt dus overnachten op Apo Island – wij raden dit aan als je genoeg tijd hebt -, maar je kunt het eiland ook als dagtrip bezoeken. Vanuit zowel Dumaguette als Siquijor is dit goed te doen. Vooraf reserveren voor deze dagtrips is wel aan te raden, er mogen maar een beperkt aantal mensen mee.


Apo Island


Overnachten op Apo Island

Er zijn een paar resorts op het eiland te vinden. Een resort klinkt erg fancy en duur, maar op Apo Island valt dit reuze mee. Je hebt een mooie kamer in een fraai resort voor ongeveer 20 euro. Online boeken is echter nog niet of nauwelijks mogelijk. Check je reisgids voor de adressen of bel van te voren om een kamer te reserveren. Er zijn ook meerdere homestays te vinden op het eiland waar je al voor 10 euro terecht kunt. Langslopen en hopen op een goede kamer is voor deze homestays de way to go.

Reisgids Filipijnen

Hoe kom ik er?

Als je op eigen houtje naar Apo Island wilt reizen kan je het beste eerst naar Dumaguette gaan, de hoofdstad van Negros Oriental. Deze stad is per boot bereikbaar vanaf onder andere Cebu, Bohol en Siquijor. De stad heeft ook een klein vliegveld met rechtstreekse verbindingen met onder andere Manilla.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal