Vervoer Filipijnen

Vervoer Filipijnen

De Filipijnen bestaat uit duizenden eilanden, die over een groot oppervlakte zijn verspreid. Als je meerdere bestemmingen in de Filipijnen wilt zien zul je dus gebruik moeten maken van het vliegtuig of de boot. Gelukkig zijn er voor beide opties goed betaalbare mogelijkheden.

Boot vervoer Filipijnen

De duizenden eilanden zijn goed verbonden met de boot. Van mini boten, tot speedboten, tot grote veerboten alles is hier te vinden. De prijzen vallen goed mee. Vaak dien je wel een ticket van te voren te kopen. Dit kan bij speciale winkels of reisbureaus in alle steden. Ook kun je op 12GO Asia voor steeds meer trajecten online alvast kaartjes kopen!

Vliegtuig

Met de flink groeiende lowcost airline Cebu Pacific kun je heel goedkoop binnen de Filipijnen vliegen. Voor vluchten van een uurtje betaal je vaak nog geen 25 euro. Buiten de grootste steden Manilla en Cebu wordt er ook op de meeste andere grote steden gevlogen. Op Cheaptickets.nl kun je deze goedkope vliegtickets en alle andere gelijk boeken.

Jeepney

Een Jeepney, onderdeel van het ov in de Filipijnen.

Tricycles

Waar je in Thailand de tuktuk hebt, heb je in de Filipijnen de tricycle. In de zijspan van een motor wordt je voor enkele tientallen peso’s naar je bestemming gebracht. Dit is meestal de goedkoopste en makkelijkste optie. Bovendien is het ook wel een leuke ervaring, dit kun je niet missen als je de Filipijnen bezoekt.

Bus

Op de grotere eilanden, Luzon bijvoorbeeld, kun je ook de bus nemen. Ook deze zijn goedkoop te noemen. De kwaliteit is echter niet altijd even goed. Met name de wegen zijn vaak overdruk en bussen kunnen daardoor flinke vertraging krijgen. Ook de typisch Filipijnse jeepney kom je vaak tegen. Deze heeft een vergelijkbare rol in het openbaar vervoer als de ‘normale’ bus.

Scooter

Op de eilanden zelf, met name op de kleinere eiland, kun je wat ons betreft het beste een scooter huren. Deze zijn goedkoop en op de meeste eilanden is nauwelijks verkeer. Dit geeft je de vrijheid om te gaan waar je wilt en om op je eigen tempo de regio te verkennen.

Wees sociaal