Van El Nido naar Coron

Van El Nido naar Coron

Veel backpackers die in de Filipijnse provincie Palawan gaan reizen, combineren de populaire spots El Nido en Coron. De plaatsen staan bekend om mooie kliffen, stranden en uitgebreide mogelijkheden om te eilandhoppen. De enige manier om de 100 kilometer van El Nido naar Coron direct af te leggen is per boot. Wij zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje.

Zo reis je van El Nido naar Coron:

1) Veerboot

De rechtstreekse veerboot die vertrekt vanaf El Nido Ferry Terminal is het snelste en goedkoopste vervoermiddel op deze route. Montenegro Lines vaart één keer per dag naar Coron Port in Busuanga. Je zult wel vroeg moeten opstaan, want de veerboot vertrekt al om 6:00 uur. Je betaalt omgerekend €30 voor een enkele reis, die precies vier uur duurt.

Kaartje kopen: Koop je ticket in de terminal of van tevoren online via 12Go.Asia.


2) Expeditie

Als je van je reis van El Nido naar Coron meer een leuk uitje wil maken, kun je er ook voor kiezen het rustiger aan te doen. Diverse touroperators verzorgen een driedaagse trip, waarbij je allerlei leuke eilandjes bezoekt, gaat snorkelen en tussendoor kunt zonnebaden op de talloze stranden. Deze combinatie van overtocht en excursie is wel prijzig; je betaalt €260 voor de trip van drie dagen, terwijl een trip van vijf dagen €370 kost.

Kaartje kopen: Deze meerdaagse tocht kun je boeken via toeristenbureaus in El Nido of online. Bekijk ook onze blog over het maken van een expeditie in Palawan.


Meer over deze bestemmingen: