Backpacken Zuid-Korea

Backpacken Zuid-Korea

Zuid-Korea is geen typisch backpack land en wordt dan ook een stuk minder door backpackers verzocht. De, vaak genoemde, redenen hiervoor zijn wel te begrijpen. Aller eerst is het een vrij duur land, zeker vergeleken met andere landen in de buurt. De gemiddelde backpacker moet goed op haar of zijn budget letten en slaat Zuid-Korea daarom over. Bovendien is het lastiger te combineren met andere populaire landen als je niet te veel geld wilt uitgeven aan reizen. Een busreis naar Zuid-Korea gaat niet lukken en de meeste zullen dan ook een kleine omweg moeten maken om het land te bezoeken. De mensen die hiervoor kiezen hebben er over het algemeen zeker geen spijt van. Het is een goed ontwikkeld land dat je prima als zelfstandige reiziger kunt ontdekken. Het vervoer binnen het land is heel goed geregeld en je kunt je dan ook makkelijk tussen een paar van de hoogtepunten van Zuid-Korea verplaatsen.

Leuke locaties Zuid-Korea

Hoogtepunten Zuid-Korea

Een van deze hoogtepunten is de hoofdstad Seoul, na Tokyo de grootste stad in de wereld. Bijna 50% van alle Zuid-Koreanen woont in de regio van Seoul en het is daarmee dan ook een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. In deze gigantische stad kan je een aantal prachtige paleizen en tempels bezoeken. Ook kan je hier goed winkelen, interessante musea bezoeken en technologische snufjes bewonderen. Busan is met vier miljoen inwoners na Seoul grootste stad van Zuid-Korea. Ook hier vind je mooie tempels en winkelcentra. Busan is een havenstad, wat altijd een leuke sfeer geeft en bovendien ook heerlijk verse vis.

Noord- en Zuid-Korea

De situatie met Noord-Korea is bij de meeste wel bekend en blijft zich voortdurend ontwikkelen. De relatie is nog altijd gespannen en vooral rond het grensgebied merk je hier veel van. Een bezoek aan deze Demilitarized Zone is dan ook een must bij je bezoek aan Zuid-Korea. Er zijn tientallen touroperators binnen het land die tours aanbieden naar het grensgebied. Met zo’n tour mag je op veel meer plekken komen en zie je dan ook veel meer. We raden een dergelijke tour dan ook zeker aan. Op dit moment is de situatie nog gevoeliger als normaal dus we raden aan voor je vertrek de laatste adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken te bekijken.


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.


Backpacken Zuid-Korea

Backpacken in Zuid-Korea is een andere ervaring dan backpacken in landen als Thailand of Indonesië. Toch heeft het land veel interessants te bieden en kan je met wat goed zoekwerk zeker op een beperkt budget Zuid-Korea bezoeken.

Wees sociaal

Nieuwste blogartikelen Zuid-Korea