Backpacken Zuid-Korea

Backpacken Zuid-Korea

Zuid-Korea is geen typisch backpack land en wordt ook een stuk minder door backpackers bezocht. Een vaak gehoorde reden is dat Zuid-Korea een vrij duur land is, zeker als je het vergelijkt met populaire landen in Zuidoost-Azië. De gemiddelde backpacker moet goed op haar of zijn budget letten en slaat Zuid-Korea daarom over. Als je goed op de kosten let kun je Zuid-Korea echter prima bezoeken met een beperkter budget. Bovendien is een bezoek aan Zuid-Korea lastiger te combineren met een bezoek aan andere landen in Azië, aangezien je echt naar het land zult moeten vliegen, wat de reis ook wat duurder maakt. Toch is het een ontzettend leuk land, met veel hoogtepunten, lekker eten en een vriendelijke bevolking. Als je er voor kiest om te gaan backpacken in Zuid-Korea zul je hier geen spijt van krijgen.

Leuke locaties Zuid-Korea

Over Zuid-Korea

Zuid-Korea is een goed ontwikkeld, modern land met een sterke economie. De goede infrastructuur maakt het mogelijk om je snel binnen het land te verplaatsen, waardoor je binnen korte tijd meerdere bestemmingen kunt bezoeken. Tijdens je reis bezoek je een aantal moderne wereldsteden, waaronder de metropool Seoul. Toch heeft Zuid-Korea meer te bieden. Je kunt kunt fraaie nationale parken bezoeken, mooie kustlijnen ontdekken en geweldige eilanden verkennen. Ondanks deze uitstekende redenen om Zuid-Korea te bezoeken zijn er nog weinig backpacker die hiervoor kiezen. Als je overnacht in hostels en er wat moeite voor doet kun je zeker andere backpackers ontmoeten, maar niet zo gemakkelijk als dat in veel andere landen in Azië gaat. Voor sommige reizigers is het gebrek aan grote hoeveelheden toeristen juist een pluspunt.


Seoraksan National Park


Zuid-Korea


Bestemmingen

Het logische startpunt van je reis en gelijk een waar hoogtepunt is de hoofdstad Seoul, welke tot de grootste steden ter wereld behoort. Bijna 50% van alle Zuid-Koreanen woont in de Seoul metropool. In deze gigantische stad kun je een aantal prachtige paleizen en tempels bezoeken. Ook kun je hier goed winkelen, interessante musea bezoeken en technologische snufjes bewonderen. Een andere leuke bestemming is Busan, na Seoul de grootste stad van Zuid-Korea. Ook hier vind je mooie tempels en winkelcentra, maar ook leuke stranden. Een van onze favoriete bestemmingen van Zuid-Korea is Jeju Island. Dit schitterende eiland is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en beschikt tevens over de mooiste stranden van het land. Meer mooie natuur vind je in het fraaie Seoraksan National Park. Als je meer van culturele bestemmingen houdt zijn Andong (bekend om de Hahoe Folk Village), Gyeongju (met vele interessante bezienswaardigheden) en het diverse Daegu leuke opties.

Eten

Kimchi is het nationale gerecht van Zuid-Korea. Dit bijgerecht wordt bijna overal bij gegeten of in gebruikt. Andere populaire gerechten zijn bibimbap, bulgogi en gimbap. Zuid-Koreanen houden van barbecue, alhoewel dat er niet wat anders aan toe gaat dan dat we in Nederland gewent zijn. Veel restaurants hebben tafels met een ingebouwde barbecue. Zo kun je aan tafel je eigen vlees klaarmaken, terwijl er verschillende lekkere bijgerechten geserveerd worden. Lekker en gezellig! Op onze pagina over eten in Zuid-Korea lees je meer tips.


Zuid-Korea


Geld, kosten en budget

Je betaalt er met de Zuid-Koreaanse Won, een stabiele munt die het de laatste jaren prima doet ten opzichte van de euro. Pinnen is relatief makkelijk in Zuid-Korea. Helaas ben je voor een reis dan Zuid-Korea wat meer geld kwijt dan voor de meeste andere landen in Azië, maar het is wel weer goedkoper dan het nabijgelegen Japan. Overnachten is de grootste kostenpost. De kosten met betrekking tot vervoer zijn met name afhankelijk van de snelheid waarmee je reist. In de onderstaande tabel geven we een indicatie van hoeveel geld je per dag kwijt bent. Op onze pagina over geldzaken in Zuid-Korea lichten we dit verder toe.

Budget Backpacker Flashpacker Luxer
Overnachten € 16 € 26 € 45
Vervoer € 8 € 12 € 20
Eten en drinken € 8 € 14 € 23
Activiteiten € 5 € 8 € 12
Totaal € 37 € 60 € 100

Praktische informatie

Een voordeel van een bezoek aan Zuid-Korea is dat je geen visum hoeft aan te vragen voor je vertrek. Dit scheelt in de kosten en bespaart ook wat tijd die je voor veel andere landen wel kwijt bent aan de aanvraag. Ook met betrekking tot vervoer zul je geen problemen hebben. Met name de trein is een goede optie om lange afstanden af te leggen. De beste reistijd van Zuid-Korea is met name de herfst en de lente. In de zomer is het warmer, maar regent het ook meer.

Combineren met andere landen

De enige landgrens van Zuid-Korea is de grens met Noord-Korea. Uiteraard steek je hier niet zomaar de grens over. Als je Zuid-Korea wilt combineren met andere landen in de regio zal je dus moeten vliegen of de boot moeten nemen. Je kunt onder meer vanuit Fukuoka in Japan naar Busan reizen met de boot. Vanuit andere steden in Japan kun je goedkoop naar Zuid-Korea vliegen. Dit geldt ook voor veel steden in China.


Backpacken Zuid-KoreaUitgelicht: de blijvende spanning met Noord-Korea

De situatie met Noord-Korea is bij de meeste wel bekend en blijft zich voortdurend ontwikkelen. De relatie is nog altijd gespannen en vooral rond het grensgebied merk je hier veel van. Een bezoek aan deze Demilitarized Zone is dan ook een must bij je bezoek aan Zuid-Korea. Er zijn tientallen touroperators binnen het land die tours aanbieden naar het grensgebied. Met zo’n tour mag je op veel meer plekken komen en zie je ook veel meer. We raden een dergelijke tour daarom zeker aan. Wel raden we aan voor je vertrek de laatste adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken te bekijken.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Nieuwste blogartikelen Zuid-Korea