Bezienswaardigheden Zuid-Korea

Bezienswaardigheden Zuid-Korea

Zuid-Korea wordt nog lang niet zo vaak bezocht als de meeste andere landen in de regio. Landen als China, Japan en met name de landen in Zuidoost-Azië ontvangen jaarlijks aanzienlijk meer toeristen. Het zou ons niet verbazen als hier de komende jaren verandering in komt. De tropische stranden ontbreken weliswaar, maar er zijn wel degelijk veel mooie bezienswaardigheden in Zuid-Korea te bekijken. Hieronder vind je een aantal van onze favorieten.

Jeju Island

Weinig mensen weten dat Zuid-Korea zelfs een plek heeft op de lijst met zeven nieuwe natuur wereldwonderen. Deze plek is gereserveerd voor Jeju Island, of Jeju Do in het Koreaans. Met name voor natuurliefhebbers is dit een geweldige plek. Je vindt er meerdere landschappen, van vulkanische kraters, tot bijzondere rotsen en zelfs mooie stranden. Dit maakt Jeju Island een van onze favoriete bestemmingen in Zuid-Korea.


DMZ

De DMZ, oftewel de Demilitarized Zone, is een bufferzone tussen de grens met Zuid- en Noord-Korea. De bekende spanningen tussen deze twee landen zijn het beste hier te bekijken. Je leert hier meer over de geschiedenis en krijgt een glimpje van het mysterieuze Noord-Korea. De DMZ is alleen te bezoeken met tours vanuit Seoul. Bekijk ook ons artikel over het bezoeken van de DMZ.


Seoraksan National Park

Zuid-Korea is een geweldig land om mooie hikes te maken. Dit kan zoals gezegd op Jeju Island, maar ook het Seoraksan National Park is hier een super bestemming voor. Er zijn meerdere routes die je kunt volgen. Je bezoekt grotten, beklimt bergen voor prachtige uitkijkpunten en aanschouwt de fraaie landschappen.

Seoraksan National Park


Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Fort Hwaseong

Het hoogtepunt van de stad Suwon is Fort Hwaseong. Dit fort stamt uit de 18e eeuw en werd gebouwd ter verdediging van de stad. Het is in goede staat gebleven en heeft daarmee een vermelding op de UNESCO Werelderfgoedlijst verdient.

Bezienswaardigheden Zuid-Korea


Seoul

Veel van de mooiste bezienswaardigheden in Zuid-Korea vind je in de hoofdstad Seoul. Je kunt hier zeker een aantal dagen doorbrengen om al het moois te bekijken. Must sees zijn het Gyeongbokkung paleis, het Chandeokgung paleis en Bukchon Village.

Seoul


Jeonju

Zuid-Korea is een modern land, met een moderne architectuur en goede infrastructuur. Als je een kijkje wilt nemen in het traditionele Zuid-Korea kun je dit doen in Jeonju. Hier zie je nog de traditionele huizen terug.


Gamcheon Culture Village

Nabij de stad Busan ligt het Gamcheon Culture Village. Dit dorp ligt op een heuvel en beschikt over een fraaie omgeving. De kleurrijke huizen en de straten en stegen die als een soort doolhof zijn aangelegd maken dit dorp echter zo speciaal. Neem je camera mee en je komt met vele fraaie foto’s thuis. Het Gamcheon Culture Village is daarmee een leuke dagtrip vanuit de stad Busan.

bezienswaardigheden zuid-korea


Lees verder over Zuid-Korea