Daegu

Daegu

Daegu kent zo’n 2,5 miljoen inwoners en ligt redelijk centraal in Zuid-Korea. De bijnaam voor deze stad is Daefrica, gerelateerd aan Afrika – Daegu kent door het jaar heen veel zonuren, weinig regen en warmere temperaturen dan de andere steden in Zuid-Korea. De stad leeft bij de slogan Colorful Daegu, waarvan de letters te vinden zijn in het Druyu Park. Kijk ook niet raar op van de vele westerse mensen die je hier rond ziet lopen – vanwege de twee universiteiten en het hoge aantal Engels-leraren en Amerikaanse soldaten zijn er veel expats te vinden in de stad.

E-World Daegu

Als je opzoek bent naar een dagje pretpark, is E-World Daegu een goede optie. Het park is het gehele jaar geopend en heeft tientallen attracties en faciliteiten. Naast het park vind je ook 83 Tower, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de hele stad. Zeker een aanrader om na zonsondergang de hoogte in te gaan! De toren biedt verder ook een ijsbaan, een museum met optische illusies en last but not least de zogenaamde ‘Sky Jump’, waarbij je van de 77ste verdieping naar beneden kunt springen.


Daegu


Modern History Street

Er zijn vijf verschillende looproutes die je door de stad leiden, waarbij je de stad kunt ontdekken. Elke route kost pakweg twee uur en laat op zijn eigen manier de historie van de stad zien – de oude historie en de veranderingen tijdens, door en na de Koreaanse Oorlog. Dit is de beste manier om de stad te leren kennen. Vraag bij de Tourist Office om de verschillende routes – zij kunnen je ook helpen met welke route het beste bij jou past. Een ander cultureel uitje is een bezoek aan Seomun Market, wat de grootste straatmarkt van Daegu is en daarmee een mooie mogelijkheid biedt om het stadsleven van Daegu te proeven.

Hiken

In de stad zelf ligt Apsan Park, met als hoogtepunt de berg Apsan, welke ongeveer 600 meter reikt en ongeveer een uur duurt om te beklimmen. Vanaf hier heb je een ontzettend mooi uitzicht over Daegu zelf. Mocht je een stapje verder willen gaan, zijn er vele bergen te beklimmen rondom de stad. Palgongsan (ongeveer 1.200 meter) en Biseulsan (ongeveer 1.100 meter) zijn twee bergen die zeker de moeite waard zijn.


Daegu


Vervoer in Daegu

De stad is goed te doorkruisen met de metro en de bus. Ook taxi’s rijden veelal rond in de stad. Mocht je graag de stad in hoog tempo zien, boek dan de City Tour Bus, welke je langs allerlei toeristische hotspots zal brengen.

Overnachten in Daegu

Er zijn een aantal hele leuke hostels en guest houses gelegen in Daegu. Voor backpackers is er dus voldoende keuze. Ook in de andere klassen zijn er voldoende accommodaties beschikbaar.

Hoe kom ik er?

Met de trein is Daegu rechtstreeks te bereiken vanaf Seoul (een uur en veertig minuten) en vanaf Busan (veertig minuten).

De bus is daarentegen een goedkopere optie, maar kost wel zo’n vier uur vanaf Seoul en zo’n twee uur vanaf Busan.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.