Vervoer Zuid-Korea

Vervoer Zuid-Korea

Zuid-Korea is een goed ontwikkeld land en kent dan ook verschillende moderne transport mogelijkheden. Net zoals in Japan rijdt het openbaar vervoer hier altijd op tijd en zul je nergens viezigheid tegenkomen.

Trein

Een veel gebruikte manier van vervoer en vaak de beste keuze. Tussen de grote steden rijden hogesnelheidstreinen. In deze bijzondere ervaring zoef je met driehonderd kilometer per uur naar je bestemming. Ook de gewone treinen, waarin je nog iets van het landschap kunt zien, zijn nog volop aanwezig. Je hebt de keuze uit goed betaalbare treinen en luxere opties. Als je echt veel wilt reizen met de trein kun je van tevoren een speciale trein pas kopen waarmee je onbeperkt van de trein gebruik kunt maken.

Kaartjes kopen: Op het treinstation kun je gemakkelijk een kaartje kopen.

Vervoer Zuid-Korea


Bus

Ook een goede optie om je te verplaatsen binnen Zuid-Korea. Er zijn zowel stadsbussen als langere afstand bussen. Ook deze zijn zo goed als altijd op tijd en goed georganiseerd.

Kaartjes kopen: Op het busstation waar de bus vertrekt.

Vervoer Zuid-Korea


Metro

In de grootste steden van Zuid-Korea liggen metro netwerken. De metro’s zijn altijd druk maar, zo als de rest, goed georganiseerd. Ze rijden altijd en op tijd. Zuid-Koreanen zijn bovendien zeer beleefd dus je zal je niet zo snel storen aan je mede passagiers.

Kaartjes kopen: Je kunt op het metrostation gemakkelijk een kaartje kopen.


Vliegtuig

Binnen Zuid-Korea kan gemakkelijk het vliegtuig genomen worden om je snel te verplaatsen. Snel en lang niet altijd duur. De goedkoopste vliegtickets vind je op Cheaptickets.nl.

Populaire afstanden in Zuid-Korea

Onderstaande routes worden vaak afgelegd door reizigers in Zuid-Korea.

Afstand Vervoermiddel Duur
Seoul naar Seoraksan National Park 3 uur
Gyeongju naar Busan 1 uur
Jeonju naar Seoul 2 uur
Seoraksan National Park naar Busan 7 uur
Seoul naar Jeju 1 uur
Seoraksan National Park naar Andong 6 uur
Seoul naar Busan 3 uur
Andong naar Gyeongju 1,5 uur
Busan naar Jeju 1 uur
Daegu naar Busan 1 uur