Vliegtickets Zuid-Korea

Vliegtickets Zuid-Korea

Als je Zuid-Korea wilt bezoeken zul je waarschijnlijk naar het land toe moeten vliegen. Je kunt het land ook per boot bereiken vanaf onder meer Japan, maar dit past maar bij weinig reizigers in een logische route. Ook een route over land vanuit Noord-Korea behoort niet bepaald tot de mogelijkheden. Gelukkig hoeft vliegen naar Zuid-Korea helemaal niet zoveel geld te kosten. Op deze pagina geven we je onze tips om zoveel mogelijk geld te besparen op je vliegtickets Zuid-Korea.

De mogelijkheden

Zuid-Korea heeft zeven vliegvelden die civiele vluchten verwerken. Vijf van deze vliegvelden ontvangen ook internationale vluchten. Je hebt dus meerdere keuzes om naar Zuid-Korea te vliegen. Deze vliegvelden zijn Seoul Incheon, Seoul Gimpo, Yangyang, Jeju en Muan. Het vliegveld Seoul Incheon is het grootste vliegveld van het land. Als je vanuit Europa of andere verre bestemmingen naar Zuid-Korea vliegt is de kans groot dat je op Seoul Incheon aankomt. Het is zelfs een van de drukste vliegvelden ter wereld.

Zowel KLM als Korean Air hebben rechtstreekse vluchten tussen Amsterdam en Seoul. Daarnaast zijn er via Korean Air en andere grote airlines als Emirates, China Southern Airlines, Cebu Pacific, British Airways, Garuda Indonesia, Lufthansa, Malaysia Airlines, Thai AirAsia en Vietnam Airlines verbindingen met de grootste steden in Azië en elders in de wereld.

Hieronder vind je een overzicht van de internationale vliegvelden van Zuid-Korea, inclusief de airlines met de meest interessante verbindingen voor backpackers.

Vliegveld Stad Belangrijke airlines
Incheon International Airport Seoul KLM, Korean Air, Asiana Airlines, Jeju Air, Emirates, Turkish Airlines, China Southern Airlines & AirAsia
Jeju International Airport Jeju Island Korean Air, Asiana Airlines, Jeju Air, Jin Air, AirAsia & Eastar Jet
Gimpo International Airport Seoul Korean Air, Asiana Airlines, Jeju Air, Eastar Jet & Air Busan
Gimhae International Airport Busan Korean Air, Asiana Airlines, Jeju Air, Jin Air, AirAsia, Eastar Jet & VietJet Air
Deagu International Airport Deagu Korean Air, Jeju Air, T’way Air & Air Busan
Cheongju International Airport Cheongju Korean Air, Eatstar Jet, Jeju Air & Jin Air
Muan International Airport Gwangju Jeju Air, China Eastern Airlines & Asiana Airlines

Geld besparen

Om geld te besparen op je vliegtickets Zuid-Korea is het handig om flexibel te zijn in de data waarop je wilt vliegen. Vergelijk de data voor en naar de datum die je in gedachten hebt. Het komt vaak voor dat een dag eerder of later vliegen opeens een stuk goedkoper is.

Vergelijk ook de verschillende vliegvelden. Je hebt dus meerdere keuzes om naar Zuid-Korea te vliegen, zorg dat je deze opties bekeken hebt. Ook kan het veel geld schelen om vanaf een ander vliegveld te vertrekken. Vlieg bijvoorbeeld vanaf Frankfurt in plaats van Amsterdam.

Binnenlandse vluchten

Om tijd te besparen of om afgelegen gedeeltes van het land te bezoeken, zoals Jeju Island, is een binnenlandse vlucht vaak een goede optie. In het geval van Jeju Island kun je dus ook rechtstreeks een internationale vlucht nemen naar dit prachtige eiland. Binnenlandse vluchten in Zuid-Korea gaan op tijd en hoeven niet zoveel te kosten.

Vliegtickets Zuid-Korea boeken

Wij hebben alle aanbieders vergeleken en onze favorieten geselecteerd op basis van kwaliteit, service en prijs. Vliegtickets Zuid-Korea kopen doe je dan ook het best via onderstaande sites.

Cheaptickets.nl
TIX.nl