Beste reistijd Zuid-Korea

Beste reistijd Zuid-Korea

Zuid-Korea kent een gematigd klimaat met vier onderscheidende seizoenen. De winters zijn lang, koud en droog met temperaturen van minimaal -5 en kouder. De zomers zijn kort en vochtig en voelen, ondanks de gematigde temperaturen, heet aan. De lente en herfst zijn iets aangenamer maar ook deze seizoenen zijn van korte duur. Ieder van de vier seizoenen heeft haar eigen charmes en trekt bepaalde groepen bezoekers.

Lente – april t/m juni

De lente is een schitterende tijd om Zuid-Korea te bezoeken. Het land bloeit volledig op. De vele heuvels worden bedekt in zachtroze kersenbloesem, de landschappen zijn weelderig groen en de bloemen staan in volle bloei. De temperaturen zijn warm maar het niet is benauwend heet en de hoeveelheid regenval valt reuze mee tijdens de lente. Ook de locals trekken er op uit om de vele nationale parken en festivals te bezoeken.

De lente is echter ook het seizoen waarin gele stof komt overwaaien uit China waardoor ademen een stukje moeizamer kan gaan.

Zomer – juli t/m augustus

Eind juni wordt de zomer verwelkomd door een akelig regenseizoen dat langzaamaan het land verandert in een sauna in juli en augustus. De helft van de jaarlijkse regenval valt in deze maanden en de temperaturen stijgen tot wel 35 graden waardoor de luchtvochtigheid zeer hoog is.

Over het algemeen wordt Zuid-Korea door Japan en China beschermd van tyfoons maar zo nu en dan weet er toch een het schiereiland te bereiken.

Wij raden reizen in dit seizoen enkel aan voor degenen die lekker op het strand willen liggen en af en toe een duik in het koele water willen nemen. Tenzij je graag van verkoelde ruimte tot verkoelde ruimte reist en de airconditioning als ultiem reismaatje ervaart.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Herfst – september t/m november

Volgens veel Zuid-Korea reizigers is september de beste tijd om het land te bezoeken. De regenval neemt af, de luchtvochtigheid en temperaturen worden een stuk draaglijker, verscheidene festivals vinden plaats en de vroege herfst kleur het gehele land in roodbruine tinten. Ook de lokale bevolking rukt uit naar de nationale parken om in velden rood-, geel- en oranje-gekleurde velden te picknicken onder de beroemde vurige luifels.

Winter – november t/m april

De Koreaanse winter is lang en koud. Tijdens deze maanden trekt de ijzige Siberische kou vanuit het noorden het land in maar het leven hier gaat gewoon door. De combinatie van heetwaterbronnen, verscheidene wintersportactiviteiten en ondol (Koreaanse vloerverwarming) maken dit land een geschikte winterbestemming. Het gebrek aan regen in dit seizoen creëert tevens fotogenieke contrasten tussen poedersneeuw, de helderblauwe lucht en de bijna zwarte pijnbomen.

Beste reistijd Zuid-Korea

Maand Oordeel Graden Regen
Januari 1 ºC 21 mm
Februari 4 ºC 28 mm
Maart 10 ºC 49 mm
April 18 ºC 105 mm
Mei 22 ºC 89 mm
Juni 27 ºC 151 mm
Juli 29 ºC 384 mm
Augustus 30 ºC 264 mm
September 26 ºC 160 mm
Oktober 20 ºC 49 mm
November 11 ºC 44 mm
December 4 ºC 24 mm

Lees verder over Zuid-Korea