Seoraksan National Park

Seoraksan National Park

Zuid-Korea is werkelijk een walhalla als het neerkomt op hiken. Het land kent vele nationale parken en zelfs vanuit Seoul kun je met de bus of metro binnen een uur midden in de natuur zitten. Een park dat hier met kop en schouder bovenuit steekt is toch zeker wel Seoraksan National Park. Het grootste park van Zuid-Korea gelegen in het noordoosten van het land. Het gebied is uitgebreid en is hierdoor geschikt voor hikers van verschillende niveaus. Voor de reizigers die slecht ter been zijn, is er eventueel een kabelbaan beschikbaar die je bij Gwongeumseong Fortress brengt. Dit geeft al een fantastisch uitzicht, maar om het nog hogerop te zoeken, raden we je aan nog zo’n twintig minuten aan trap te lopen voor de echte top. Maar eerlijk toegegeven zijn er in dit park meerdere toppen die je zelfs nog een beter uitzicht geven.

Zuid-Korea staat er om bekend dat het voor backpackers duur is, de entreekosten voor dit park vallen reuze mee. Voor zo’n vier euro kun je de gehele dag hiken in het park, de kabelbaan is daarentegen wel acht euro en de nabijgelegen restaurants zijn erg duur. Voor een koffie betaal je wel al snel zo’n vier euro, maar eenmaal drinkend op een terras verzacht de prachtige omgeving al snel de pijn. Seoraksan National Park verwelkomt je met een prachtige typische Koreaanse poort, gebaseerd op de bekendste tempels en paleizen die het land kent. Aan de voet van de bergen zijn de restaurants gelegen, maar ook de kabelbaan, een Boeddhabeeld en een aantal tempels. Vanuit hier wordt al duidelijk met bordjes aangegeven waar de verschillende routes liggen en hoe lang deze zijn.


Seoraksan National Park


Seoraksan National Park


Routes

De meest uitdagende route is die richting Ulsanbawi, maar deze is dan gelijk ook wel een van de mooiste. Vanaf de ingang is dit zo’n vier kilometer aan lopen, klimmen en traplopen. Met de uitgehakte en aangelegde trappen wordt het je eerlijk gezegd soms ook wel makkelijk gemaakt. Het park wordt netjes bijgehouden en onderweg zijn er genoeg mogelijkheden om naar het toilet te gaan. Daarnaast zijn er ook verschillende tempeltjes onderweg die je tegen zult komen en waar je even je rust kunt vinden. We raden je aan van te voren genoeg eten en drinken hiervoor in te slaan, de laatste 600 meter omhoog zijn namelijk erg pittig. Eenmaal bovenop de top word je wel hiervoor beloond. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar je een geweldig uitzicht hebt over het park, maar ook richting de kust en over het nabijgelegen Sokcho. We raden je aan zo vroeg mogelijk te gaan om de drukte te vermijden en het niet te warm is, mocht je in de lente of zomer gaan.

Een iets gemakkelijkere wandelroute is richting Biseondae Rock, maar deze is zeker niet minder prachtig. Je loopt hierbij tussen de bergen, langs een azuurblauwe rivier. Aan het einde van de route vind je een brug waar je eventueel verder kunt hiken of terug gaan. Mocht je verder willen, dan raden we je aan om de route omhoog richting de Geumgangul grot te nemen. Een pittig stuk omhoog, maar dit is het zeker waard. In de grot zit namelijk een kleine tempel met een monnik die daar nog elke dag actief aan het bidden is. Hier uitrusten is met dit uitzicht werkelijk een feest. Deze twee routes zijn samen binnen een dag te doen met de kabelbaan, maar eerlijk toegegeven is het wel vermoeiend en ben je de gehele dag toch zo’n tien uur hiermee bezig, inclusief pauzes.

In het park zijn ongeveer vijftien verschillende trails, waaronder ook een paar die twee of drie dagen duren. De trail richting Daecheongbong Peak is daar bijvoorbeeld een van. Let op, hierbij ben je genoodzaakt om een overnachting te reserveren in een van de shelters in het park en van te voren bij de ingang te registreren.

Sokcho

Het dorpje Sokcho is de uitvalsbasis voor het bezoeken van Seoraksan National Park. Het is gelegen tussen de bergen en de kust en hierdoor een relaxed, maar rustig plaatsje. De mogelijkheid om een dagje strand mee te pakken is er, maar verwacht geen stranden die vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld Indonesië. Het dorpje heeft twee busstations die vanuit Seoul en andere plekken in Zuid-Korea bereikbaar zijn. De markt van Sokcho is zeker een bezoekje waard, hier kun je namelijk veel heerlijke Koreaanse snacks scoren en je ogen uitkijken naar alle visvangsten van de dag.


Seoraksan National Park


Vervoer in Seoraksan

Vanuit Sokcho kun je gemakkelijk met de bus naar Seoraksan National Park. Er rijden twee bussen (de 7 en 7-1) vanuit het dorpje naar de ingang van ingang voor het park, dit kost ongeveer een euro. In het hoogseizoen kan het wel druk worden in de bussen. Als je niet wilt wachten kun je tevens een taxi nemen of zelfs lopen. Binnen het park kun je alleen lopen, op een ritje met de kabelbaan na.

Overnachten in het Seoraksan National Park

The House Hostel is een zeer aangename accommodatie. De eigenaar is vriendelijk en helpt je graag wegwijs te maken in Sokcho en Seoraksan. Het biedt zowel stapelbedden aan, als tweepersoonskamers. Mocht je met zijn tweeën zijn dan is de tweepersoonskamer net iets goedkoper dan een stapelbed. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Met de bus vanuit Seoul doe je er zo’n tweeënhalf uur over om Sokcho te bereiken. Dit kan vanaf de bushalte Dong Seoul Bus Terminal. Hier gaan verschillende bussen die de reis voor verschillende prijzen aanbieden. De Terminal is goed bereikbaar met de metro.

Ons oordeel
8/10

Seoraksan National Park is een unieke ervaring voor de wandel en hike liefhebbers. Het biedt je prachtige natuur, tempels en leuke routes op verschillende niveaus. Hiernaast is het goed en snel bereikbaar vanaf Seoul om eventueel er een dagtripje van te maken.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.