Seoul

Seoul

Seoul is een bruisende, moderne stad, met een aantal mooie bezienswaardigheden. Er is zoveel te zien en te doen dat je wel vier of vijf nachten nodig hebt in de hoofdstad van Zuid-Korea. In Seoul zijn zowel moderne als historische gebouwen te bewonderen. Ook het heerlijke eten dat je hier kunt krijgen is een grote plus. Het is bovendien ook de ideale uitvalsbasis om de rest van de regio en het land te verkennen.

Bezienswaardigheden in Seoul

Seoul is een grote stad, met meer dan tien miljoen inwoners. Gelukkig zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in dezelfde buurt van de stad te vinden. Het hoogtepunt is het paleis Changdeokgung. Dit paleis heeft een plaats op UNESCO Werelderfgoedlijst gekregen. Ga zeker naar de tuin Huwon van het paleis, wat zeker in de herfst prachtige plaatjes oplevert. Breng tevens een bezoek aan het nabijgelegen paleis Gyeongbokgung. Als je de drukte van de stad zat bent kun je bijkomen bij Cheong-gye-cheon. Dit is een voormalige snelweg, maar tegenwoordig is het een rivier. Ga naast de rivier zitten op een van de terrasjes en relax in de leuke sfeer die hier hangt.


Seoul


Seoul


Overige activiteiten

Nadat je in een dag of twee de belangrijkste paleizen en andere bezienswaardigheden hebt gezien blijven er nog genoeg activiteiten over. Er zijn veel andere leuke buurten in Seoul, waardoor je een wandeling kunt maken. Of huur een fiets en maak een tocht langs de Han rivier.

Gwangjang Market

Als je Koreaans streetfood wilt proberen is de Gwangjang Market een leuke activiteit. In deze enorme overdekte markt wordt naast kleding en souvenirs vooral veel eten verkocht. De markt is populair onder locals, waardoor het hier altijd behoorlijk druk is. Niet elk gerecht dat je ziet liggen zal je waarschijnlijk gelijk aanspreken. Met wat zoeken kom je echter genoeg heerlijke dingen tegen. Een ideale manier om lokale specialiteiten te proberen.


Seoul


Seoul


In de buurt van Seoul

Gebruik Seoul ook als uitvalsbasis om de rest van de regio te verkennen. Bezoek zeker de unieke demilitarized zone, de grens tussen Zuid- en Noord-Korea. Een bizarre ervaring, maar wel eentje die je lang bij zal blijven. Het indrukwekkende fort van Suwon is ook een dagtrip waard. Ditzelfde geldt voor de havenstad Incheon, waar je weer een andere sfeer – en lekker eten – kunt proeven.

Overnachten in Seoul

Keuze zat als het op accommodaties aankomt in Seoul. Ook voor backpackers zijn er verrassend veel mogelijkheden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Grote kans dat je reis door Zuid-Korea begint in Seoul en grote kans dat je voor het vliegtuig kiest om er te komen. Van de meeste grote vliegvelden in de wereld gaan er directe vluchten naar Seoul, ook vanaf Amsterdam. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Zuid-Korea.

Ons oordeel
8/10

Seoul is een enorme, veelzijdige stad. Met name op cultureel vlak is hier ontzettend veel te ondernemen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal