Jeju Island

Jeju Island

Ten zuiden van het vasteland van Zuid-Korea, vind je Jeju Island. Een deel van het eiland behoort tot het UNESCO Werelderfgoed en daarnaast behoort het eiland zelf tot de ‘New7Wonders of Nature’. En terecht, want vele delen van dit eiland lijken regelrecht uit een sprookje te komen. Wij raden aan om hier een aantal dagen te vertoeven, een autootje te huren en op zoek te gaan naar de mooiste uithoekjes die het eiland rijk is.

Hallasan – het letterlijke hoogtepunt

Hetgeen waar Jeju bekend om staat is de vulkanische berg Hallasan. Het is een dagopgave om deze berg te beklimmen en weer naar beneden te komen, maar zeker een aanrader. Na het zien van de uitzichten over het eiland en de vulkanische krater op de top, begrijp je waarom deze klim de moeite waard is. Er zijn vier verschillende routes, met allemaal een eigen moeilijkheidsgraad. Bereid je goed voor, maar wees niet bang – zelfs Koreanen beklimmen deze berg op hun oude dag.


Jeju Island


Jeju City en Seogwipo

De twee grote steden van het eiland, Jeju City en Seogwipo, bevinden zich respectievelijk aan de noord- en zuidzijde van het eiland. Jeju City is het meest bruisende stadje van het eiland, met veel lekkere restaurantjes, hippe bars en schattige boetiekjes. Ook op Seogwipo is het een en ander te vinden qua restaurantjes en barretjes, en ook een aantal musea kunnen hier bezocht worden. Maar deze steden maken bovenal duidelijk dat het op Jeju vooral gaat om alle bezichtigingen buiten de bewoonde wereld, wat dan ook de reden is dat we aanraden om een auto te huren en het eiland te verkennen.

Zwemmen op Jeju

Er zijn vele plekken op het eiland te vinden waar je kunt zwemmen – zowel in de zee als in meren op het eiland. Let er op aan welke kant van het eiland je een duik in de zee wilt gaan nemen; waar het ene strand een erg prettige temperatuur heeft, kan de andere kant van het eiland zomaar heel erg koud zijn. Een van de meest bijzondere stranden is Hwanguji, waar kleine meertjes zijn ontstaan tussen de rotsen aan de kust. Ga vooral lekker op onderzoek naar het strand dat het best bij jou past, er is namelijk voor een ieder wat wils te vinden!

Ook kun je in het binnenland op zoek gaan naar mooie meren met watervallen, om een duik te nemen in het ijskoude water. Zo is er bijvoorbeeld Donnaeko, waar je na een goede wandeltocht deze verstopte parel kunt vinden. Ook Gangjeong is hiervan een goed voorbeeld.


Jeju Island


Sunrise Peak (Seongsan Ilchulbong)

Begin één van je dagen met een bezoekje aan deze krater, welke net buiten het eiland valt, en geniet van de mooie zonsopgang na wederom een flinke klim. Ook vind je hier één van de tradities die het eiland rijk is; haenyeo. Haenyeo zijn vrouwelijke duikers die tegenwoordig gedurende de zomermaanden iedere dag om 13.30 en 15.00 uur laten zien hoe zij te werk gaan. Vergeet natuurlijk ’s avonds ook niet te genieten van een heerlijke portie verse vis ergens op het eiland!

Musea op Jeju

Er zijn verschillende musea te vinden op het eiland, waaronder het theemuseum O’Sulloc en het Jeju Folklore en Natural museum. Het meest bijzondere museum op het eiland is wel Loveland. Ooit een bezoekje gebracht aan een buitenpark met erotische kunst? Op Jeju valt dit te vinden. Vergaap je zelf aan gigantische penissen en kunstzinnige seksstandjes. Let op: je moet boven de 18 zijn om dit kunstpark te bezoeken. Een grappig weetje is dat dit park erg in trek is onder Koreaanse stelletjes voor hun huwelijksreis.


Jeju Island


Manjanggul grotten

Nóg een UNESCO Werelderfgoed vermelding op Jeju Island. Deze grotten tunnel is ontstaan uit lava door het uitbarsten van Hallasan. Toeristen kunnen een kilometer afleggen in het gigantische ondergrondse, waar allerlei bijzondere gesteenten te zien zijn en grote vleermuizen families leven. Een fijne afkoeling op een hete dag!

Vervoer op het eiland

Op Jeju Island zelf rijden verschillende bussen en zijn taxi’s te huren. Bepaalde dingen zijn af te leggen te voet, maar het eiland is hier eigenlijk te groot voor. Dit is ook de reden dat we aanraden om een auto te huren. In principe kun je met de bus ook een eind komen, maar voor grote groepen is dit redelijk ingewikkeld en in de hoogseizoenen kunnen de bussen erg vol zijn.


Jeju Island


Overnachten op Jeju Island

Er zijn honderden hotels op Jeju Island. Met name in de middenklasse. Voor backpackers zijn er wat minder keuzes, maar met wat zoeken zijn er wat guest houses en hostels te vinden. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Jeju-si is goed te bereiken per vliegtuig. Er gaan vooral veel binnenlandse vluchten naar de hoofdstad van Jeju Island. Ook gaan er een paar internationale vluchten, vanaf China en Japan. Bekijk onze tips over het boeken van de goedkoopste vliegtickets Zuid-Korea.

Je kunt vanuit een aantal steden op het schiereiland van Zuid-Korea de boot nemen naar het eiland. Vanuit Incheon is het dertien uur met de boot, vanuit Mokpo is het drie tot vier uur varen, de boot uit Samchunpo doet er tien uur over en vanuit Wando doet de snelste boot er een kleine twee uur over.

Ons oordeel
8/10

Jeju Island heeft een prachtige natuur, een ontzettend fijne sfeer en genoeg activiteiten.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.