Zijderoute

Zijderoute

Voor diegene die iets unieks willen en daarbij op zoek naar een geweldige manier om hun backpack reis te beginnen is het volgen van de zijderoute een goede optie. Ruim 2000 jaar geleden bereikte zijde voor het eerst Europa. De Romeinen werden verliefd op deze zachte, fijne stof en betaalde er grof geld voor. Lange tijd was zijde dan ook zelfs waardevoller dan goud. De route veranderde vaak maar de meest voorkomende liep van het huidige Xi’an tot aan het huidige Istanbul. De zijderoute was dan ook liefst 8000 kilometer lang en het duurde maanden voordat de bestemming was bereikt. Toen China zich begon terug te trekken achter de recent gebouwde Chinese muur en de Europese landen zeeroutes ontdekte werd de zijderoute steeds minder gebruikt.

Zijderoute tegenwoordig

Tegenwoordig is het volgen zijderoute nog steeds een fascinerende ervaring. Het plannen van de route, de visa en het vervoer, kost weliswaar wat tijd maar je krijgt er veel voor terug. Door landen als Oezbekistan, Kirgizië, Georgië, Azerbeidzjan, Turkmenistan en natuurlijk China zie je de meest uiteenlopende landschappen en culturen. De meeste reizigers die de zijderoute volgen leggen niet de hele route af, maar slechts een gedeelte. Ook dit is nog heel leuk om te doen. Je zou zowel vanuit Europa naar China kunnen gaan of juist de zijderoute volgen aan het einde van je Azië reis, maar wij kiezen voor deze beschrijving voor de eerste optie.

Aanbieders Zijderoute

Je kunt de zijderoute op eigen houtje kunnen uitvoeren, maar hou er rekening mee dat het niet zomaar een reis is. Qua vervoer, visa, accommodaties en dergelijke zou je veel moeten regelen. Er zijn ook vele aanbieders van rondreizen rond deze route. Bekijk deze mogelijkheden onder andere op Sawadee.nl en Koningaap.nl. Als je zelf alles wilt regelen heb je misschien meer aan onze tips over vliegtickets naar Azië.