Landen in Azië

Landen in Azië

Azië is een gigantisch continent, met ontzettend veel interessante landen. Elk land in Azië heeft haar eigen cultuur, gerechten, regels en gewoontes. Deze veelzijdigheid maakt backpacken in Azië zo interessant. Op BackpackenInAzie.nl informeren we je over de interessantste landen in Azië voor backpackers. De landen zijn op te delen in een aantal regio’s:

Zuidoost-Azië

Thailand
Het meest bezochte land in Azië onder backpackers is zonder twijfel Thailand. Veel backpackers beginnen hier hun avontuur, maar ook de meer ervaren reizigers weten de weg naar Thailand vaak te vinden. Het land heeft ook ontzettend veel te bieden. Je kunt er bekende en minder bekende eilanden bezoeken, vele prachtige tempels bewonderen, de mooie natuur verkennen en genieten van zowel een echte backpackers sfeer als moderne, hippe tentjes.

Vietnam
Vietnam is een prachtig en divers land. Van mooiste kustlijnen, tot terrasvormige rijstvelden, tot sfeervolle dorpjes en het door karstgebergte gedomineerde landschap; Vietnam heeft het allemaal. De niet altijd even vriendelijke bevolking maakt het reizen hier wat uitdagender, maar er is zoveel te zien en beleven dat het land absoluut een bezoek waard is.

Indonesië
Mede dankzij de Nederlandse historie is Indonesië al jaren een populaire bestemming onder Nederlandse toeristen. Veel beperken hun bezoek tot Bali, maar er is veel meer te zien. Reis rond over Java, met enkele absolute hoogtepunten of verken het minder bezochte Sumatra. Je kunt met gemak twee maanden doorbrengen in Indonesië en nog steeds lang niet alles gezien hebben.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Laos
Laos staat zelden op nummer 1 bij de leukste landen die ervaren backpackers bezocht hebben. Toch is het een leuke stop tijdens je reis door Zuidoost-Azië. De sfeer is hier heerlijk relaxed, je kunt er heerlijk bijkomen van de drukke reizen die je hebt afgelegd. Bovendien zijn er aantal leuke bestemmingen te vinden, die absoluut leuk zijn om mee te pakken.

Cambodja
Er zijn niet veel interessante bestemmingen te vinden in Cambodja, maar de bestemmingen die wel interessant zijn behoren gelijk tot de leukere bestemmingen in Zuidoost-Azië. De bevolking is hier wat ruwer, maar zeker wel vriendelijk.

Maleisië
Op het schiereiland Maleisië vind je een paar leuke eilanden, de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur en andere interessante bestemmingen zoals Cameron Highlands. Het Maleisisch gedeelte van Borneo bezoek je om te duiken, of voor de mooie natuur en het spotten van orang-utans.

Myanmar
Myanmar is misschien wel ons favoriete land in Zuidoost-Azië. Ga hier niet heen als je wilt feesten of om het uur een leuk koffietentje wilt bezoeken. Myanmar bezoek je om de extreem vriendelijke bevolking, de goedlachse kinderen en de de authentieke en bijzondere ervaringen.

De Filipijnen
De mooiste eilandjes en stranden van Azië vind je in de Filipijnen. Hier kun je onvergetelijke boottochten maken naar schitterende bounty eilanden. Maar de archipel heeft veel meer te bieden. Je kunt er uitstekend duiken en snorkelen, prachtige rijstvelden bekijken, springen in de mooiste watervallen en op de scooter op zoek gaan naar de mooiste plekjes.

Singapore
Het moderne Singapore is een ontzettend leuk land om mee te pakken voor een paar dagen. Weinig reizigers maken een grote omweg om de stad te bezoeken, maar het is wel een ideale tussenstop. Je kunt je er zeker een paar dagen vermaken, voordat je doorreist naar de volgende bestemming.

Brunei
Het oliestaatje Brunei ligt op het eiland Borneo, omringt door Maleisisch grondgebied. Brunei is wat duurder dan andere landen in Zuidoost-Azië en er gelden strenge regels met betrekking tot alcohol. De oliestaat is niet per se een bezoek op zich waard, maar je kunt het goed combineren met een reis over Borneo. Toch een mooi moment om een extra stempel in je paspoort te verkrijgen.


Zuid-Azië

India
India is zo gigantisch en veelzijdig dat je eigenlijk maanden nodig hebt om het goed te verkennen. Met een paar weken kun je het beter bij een regio van het land houden. Backpacken in India is niet voor iedereen geschikt, maar als je het aankunt is de kans groot dat het een van je favoriete landen wordt.

Sri Lanka
Sri Lanka is nog niet zo bekend als vakantiebestemming, in onze ogen geheel onterecht. De ontzettend vriendelijke bevolking, de veelzijdigheid en de prachtige kust maken dit een geweldig land voor backpackers.

Nepal
De verwoestende aardbeving van april 2015 heeft veel schade aangericht in Nepal. Het land pakt de draad echter weer op en meer dan ooit zijn toeristen hier bijzonder welkom. Nog altijd kun je er prachtige trekkingen maken en is de lokale bevolking erg vriendelijk. Deze locals hebben bovendien juist nu het geld van de toeristen hard nodig.

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.

Malediven
De prachtige Malediven zijn met name geliefd onder pas getrouwden, die de eilanden bezoeken voor een luxe huwelijksreis. Toch kun je de Malediven ook als backpacker prima bezoeken. De luxe resorts kun je dan beter overslaan, maar je kunt wel terecht in leuke en goedkopere alternatieven. De privé stranden van de resorts kun je dan niet op, maar je kunt wel andere tevens prachtige stranden bezoeken.

Bangladesh
Backpacken in Bangladesh is zonder twijfel een grotere uitdaging dan reizen door andere landen in Azië, maar de reiziger die het aandurft krijgt er wel een hoop voor terug. De gastvrije bevolking, mooie natuur en gebrek aan andere toeristen spreken veel bezoekers van het land aan.

Bhutan
Bhutan is absoluut een van de meest bijzondere landen ter wereld. In dit land draait het niet om de economie, maar wordt elke beslissing genomen om het Bruto Nationaal Geluk. Je kunt Bhutan ook niet op eigen houtje bezoeken, van backpacken is hier dan ook geen sprake. Je moet verplicht met een gids rondreizen hier, waar je behoorlijk veel geld voor betaalt. Als dit binnen je budget past heeft Bhutan wel veel moois te bieden.


Oost-Azië

Japan
Heel veel reizigers die Japan hebben bezocht beschouwen het land als hun favoriet. De unieke cultuur, de beleefde en behulpzame bevolking, het heerlijke eten, het uitstekende openbaar vervoer en de vele bezienswaardigheden zijn de grootste pluspunten.

China
Oude, interessante historie, het goede eten en de schitterende natuur zijn drie van de belangrijkste redenen om China te bezoeken. De lokale bevolking maakt het reizen soms lastig. Veel Chinezen zijn onbeleefd en onhygiënisch, en Engels wordt nauwelijks gesproken. De afwisseling met erg behulpzame mensen die je toch tegenkomt en de vele interessante locaties maakt China toch een erg leuk en bijzonder land om door te reizen.

Taiwan
Taiwan is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. Je kunt er prachtige fietstochten en trekkings maken. Ook als dat niet helemaal je ding is heeft het eiland veel te bieden. Taiwan heeft een paar leuke steden, er heerst een leuke sfeer en je kunt er overal goed street food scoren.

Zuid-Korea
Goed eten vind je ook in Zuid-Korea, vooral in de leuke hoofdstad Seoul. Op Jeju Island zie je prachtige natuur en in een aantal andere bestemmingen leer je meer over de interessante historie.

Mongolië
Mongolië is een land wat niet iedereen direct aanspreekt, maar als je op zoek bent naar ‘iets anders’ kun je hier een geweldige tijd hebben. Veel backpackers vinden het een van de tofste landen die ze bezocht hebben.

Rusland
Het westen van Rusland behoort tot Europa, maar het grootste, oostelijke gedeelte van het land behoort tot Oost-Azië. Veel backpackers bezoeken Rusland door de Transsiberië Express of de Transmongolië Express te volgen. De Russische bestemmingen die wij op de site hebben beschreven komen over het algemeen overeen met de stoppen die je kunt maken tijdens deze geweldige treinreis.

Azië


Zuidwest-Azië

Iran
Iran klinkt wellicht niet gelijk als de meest logische vakantiebestemming, maar het is niet voor niets dat dit bij de meeste reizigers die het land hebben bezocht hun favoriete bestemming is. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij en er is heel veel te zien en doen.

Verenigde Arabische Emiraten
De Verenigde Arabische Emiraten is geen backpack bestemming op zich, maar je kunt in de emiraten Dubai en Abu Dhabi wel een aantal leuke dagen beleven als een tussenstop tussen Europa en Azië.

Jordanië
In Jordanië vind je het wereldwonder Petra, een prachtige bezienswaardigheid om te bekijken. Het land heeft echter meer te bieden. Zo kun je er drijven in de Dode Zee, overnachten in tent in de woestijn en Romeinse ruïnes bekijken.

Turkije
Je denkt bij Turkije waarschijnlijk niet gelijk aan backpacken, maar hier is het wel degelijk een bijzonder geschikt land voor. Het land heeft meer te bieden dan zon en strand en beschikt over veel prachtige bezienswaardigheden. Gecombineerd met een gastvrije bevolking, lekker eten en goede kosten en je hebt een leuk land om te bezoeken.

Israël
Israël is een divers land, met een lange historie en een grote hoeveelheid aan interessante bestemmingen. De historische stad Jeruzalem is uiteraard een bezoek waard, maar denk ook aan kuststeden als Tel Aviv en Haifa. Ook kun je de Israëlische kant van de Dode Zee bezoeken.

Palestina
Een bezoek aan Israël is goed te combineren met een bezoek aan Palestina. Hier krijg je een goed beeld van de Palestijnse kant van deze regio, het conflict met Israël en de Arabische cultuur. Er zijn meerdere interessante bestemmingen en bezienswaardigheden die je hier kunt bezoeken.


Centraal-Azië

Kirgizië
Kirgizië is een van de interessantste landen voor de echte natuurliefhebbers. Schitterende bergen en enorme meren vormen hier het unieke landschap.

Tadzjikistan
Ook Tadzjikistan staat bekend om haar schitterende natuur. Combineer dit met een gastvrije bevolking en je hebt een gave bestemming voor de avontuurlijke reiziger.

Oezbekistan
Een prominente plek aan de oude Zijderoute leverde Oezbekistan grote rijkdommen op. Dit zie je goed terug in de oude steden die gevuld zijn met schitterende bezienswaardigheden.

Kazachstan
In Kazachstan zie je een bijzondere mix van natuur en moderne steden. Met name in de hoofdstad Astana en de grote stad Almaty wordt er volop gebouwd met duidelijke westerse inspiratie.

Turkmenistan
Turkmenistan heeft qua bezienswaardigheden wat minder te bieden dan de andere genoemde landen in Centraal-Azië, maar voor de echte avonturier is dit een interessante bestemming.