Landen in Azië

Landen in Azië

Azië is een gigantisch continent, met ontzettend veel interessante landen. Elk land in Azië heeft haar eigen cultuur, gerechten, regels en gewoontes. Deze veelzijdigheid maakt backpacken in Azië zo interessant. Op BackpackenInAzie.nl informeren we je over de interessantste landen in Azië voor backpackers. De landen zijn op te delen in een aantal regio’s:

Zuidoost-Azië

Thailand
Het meest bezochte land in Azië onder backpackers is zonder twijfel Thailand. Veel backpackers beginnen hier hun avontuur, maar ook de meer ervaren reizigers weten de weg naar Thailand vaak te vinden. Het land heeft ook ontzettend veel te bieden. Je kunt er bekende en minder bekende eilanden bezoeken, vele prachtige tempels bewonderen, de mooie natuur verkennen en genieten van zowel een echte backpackerssfeer als moderne, hippe tentjes.

Vietnam
Vietnam is een prachtig en divers land. Van mooiste kustlijnen, tot terrasvormige rijstvelden, tot sfeervolle dorpjes en het door karstgebergte gedomineerde landschap; Vietnam heeft het allemaal. De niet altijd even vriendelijke bevolking maakt het reizen hier wat uitdagender, maar er is zoveel te zien en beleven dat het land absoluut een bezoek waard is.

Indonesië
Mede dankzij de Nederlandse historie is Indonesië al jaren een populaire bestemming onder Nederlandse toeristen. Veel beperken hun bezoek tot Bali, maar er is veel meer te zien. Reis rond over Java, met enkele absolute hoogtepunten of verken het minder bezochte Sumatra. Je kan met gemak twee maanden doorbrengen in Indonesië en nog steeds lang niet alles gezien hebben.

Laos
Laos staat zelden op nummer 1 bij de leukste landen die ervaren backpackers bezocht hebben. Toch is het een leuke stop tijdens je reis door Zuidoost-Azië. De sfeer is hier heerlijk relaxt, je kunt er heerlijk bijkomen van de drukke reizen die je hebt afgelegd. Bovendien zijn er aantal leuke bestemmingen te vinden, die absoluut leuk zijn om mee te pakken.

Cambodja
Er zijn niet veel interessante bestemmingen te vinden in Cambodja, maar de bestemmingen die wel interessant zijn behoren gelijk tot de leukere bestemmingen in Zuidoost-Azië. De bevolking is hier wat ruwer, maar zeker wel vriendelijk.

Maleisië
Op het schiereiland Maleisië vind je een paar leuke eilanden, de bruisende hoofdstad Kuala Lumpur en andere interessante bestemmingen zoals Cameron Highlands. Het Maleisisch gedeelte van Borneo bezoek je om te duiken, of voor de mooie natuur en het spotten van orang-utans.

Myanmar
Myanmar is misschien wel ons favoriete land in Zuidoost-Azië. Ga hier niet heen als je wilt feesten of om het uur een leuk koffietentje wilt bezoeken. Myanmar bezoek je om de extreem vriendelijke bevolking, de goedlachse kinderen en de de authentieke en bijzondere ervaringen.

De Filipijnen
De mooiste eilandjes en stranden van Azië vind je in de Filipijnen. Hier kan je onvergetelijke boottochten maken naar schitterende bounty eilanden. Maar de archipel heeft veel meer te bieden. Je kunt er uitstekend duiken en snorkelen, prachtige rijstvelden bekijken, springen in de mooiste watervallen en op de scooter op zoek gaan naar de mooiste plekjes.

Singapore
Het moderne Singapore is een ontzettend leuk land om mee te pakken voor een paar dagen. Weinig reizigers maken een grote omweg om de stad te bezoeken, maar het is wel een ideale tussenstop. Je kunt je er zeker een paar dagen vermaken, voordat je doorreist naar de volgende bestemming.

Zuid-Azië

India
India is zo gigantisch en veelzijdig dat je eigenlijk maanden nodig hebt om het goed te verkennen. Met een paar weken kan je het beter bij een regio van het land houden. Backpacken in India is niet voor iedereen geschikt, maar als je het aankunt is de kans groot dat het een van je favoriete landen wordt.

Sri Lanka
Sri Lanka is nog niet zo bekend als vakantiebestemming, in onze ogen geheel onterecht. De ontzettend vriendelijke bevolking, de veelzijdigheid en de prachtige kust maken dit een geweldig land voor backpackers.

Nepal
De verwoestende aardbeving van april 2015 heeft veel schade aangericht in Nepal. Het land pakt de draad echter weer op en meer dan ooit zijn toeristen hier bijzonder welkom. Nog altijd kan je er prachtige trekkingen maken en is de lokale bevolking erg vriendelijk. Deze locals hebben bovendien juist nu het geld van de toeristen hard nodig.

Oost-Azië

Japan
Heel veel reizigers die Japan hebben bezocht beschouwen het land als hun favoriet. De unieke cultuur, de beleefde en behulpzame bevolking, het heerlijke eten, het uitstekende openbaar vervoer en de vele bezienswaardigheden zijn de grootste pluspunten.

China
Oude, interessante historie, het goede eten en de schitterende natuur zijn drie van de belangrijkste redenen om China te bezoeken. De lokale bevolking maakt het reizen soms lastig. Veel Chinezen zijn onbeleefd en onhygiënisch, en Engels wordt nauwelijks gesproken. De afwisseling met erg behulpzame mensen die je toch tegenkomt en de vele interessante locaties maakt China toch een erg leuk en bijzonder land om door te reizen.

Taiwan
Taiwan is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. Je kunt er prachtige fietstochten en trekkings maken. Ook als dat niet helemaal je ding is heeft het eiland veel te bieden. Taiwan heeft een paar leuke steden, er heerst een leuke sfeer en je kunt er overal goed street food scoren.

Zuid-Korea
Goed eten vind je ook in Zuid-Korea, vooral in de leuke hoofdstad Seoul. Op Jeju Island zie je prachtige natuur en in een aantal andere bestemmingen leer je meer over de interessante historie.

Mongolië
Mongolië is een land wat niet iedereen direct aanspreekt, maar als je op zoek bent naar ‘iets anders’ kan je hier een geweldige tijd hebben. Veel backpackers vinden het een van de tofste landen die ze bezocht hebben.

Wees sociaal

Share on Facebook1Pin on Pinterest1Tweet about this on TwitterShare on Google+0