Voorbereiding

Voorbereiding

Je hebt de leuke verhalen gehoord over backpacken in Azië, je hebt de schitterende foto’s en video’s voorbij zien komen en na – er lang over te dromen – heb je de beslissing gemaakt om te gaan backpacken in Azië! Heel tof, maar wat nu? Je voorbereiding op je reis kan beginnen. Dit klinkt wellicht als een vervelende klus, maar wij vinden het alleen maar leuk. Uitkiezen welke backpack je meeneemt, wat voor spullen je daarin doet, de geldzaken die je moet regelen en uiteraard je inlezen over alles in Azië is een leuke bezigheid en zo leef je echt toe naar het begin van je backpack reis.

Waarheen?

Als je eenmaal begint met je voorbereiding op je reis heb je waarschijnlijk al bepaald waar je heen wilt. Als je er nog niet helemaal uit bent kan je een kijkje nemen bij de informatie die we over de landen in Azië hebben geschreven. Als je al een keuze hebt gemaakt naar welke landen je toe wilt heb je meer aan onze backpack routes.

Hoelang?

Hoe langer je weg kunt blijven hoe beter natuurlijk. Je kunt een jaar door Azië reizen en nog lang niet alles gezien hebben. In de lengte van je reis kunnen we je verder niet echt adviseren. Wel raden we aan om het allemaal niet te gehaast te doen. In een periode van vier weken vijf verschillende landen bezoeken heeft heel zelden onze voorkeur. Wij vinden het veel leuker om een land echt te leren kennen, dan alleen maar snel de hoogtepunten te bezoeken. Er is ook niemand die gelukkig wordt van een lange busrit om de dag.

Budget

Uiteraard dien je ook rekening te houden met je budget voor je reis. Veel landen in Azië zijn gelukkig erg goedkoop, maar alles kost wel geld. Plan dus goed hoeveel je wilt uitgeven en hoe lang je daarmee ongeveer op reis kan gaan.

Backpack kopen

Een goede backpack is ontzettend belangrijk. We raden daarom altijd aan hier niet op te besparen. Bekijk onze pagina over een backpack kopen voor meer tips hierover.

Meenemen

Zodra je een backpack hebt gekocht kan je gaan bedenken wat je allemaal wilt meenemen op je backpack reis. De belangrijkste tips is: neem niet te veel mee! Je kunt ter plekke alles kopen en je wilt die extra kilo’s niet allemaal meesjouwen.

Reisverzekering

Ga niet op reis zonder een goede reisverzekering. Als je gaat backpacken is de kans op een ongelukje wat groter en je wilt niet thuiskomen met een gigantische ziekenhuisrekening. Bovendien ben je zo ook verzekerd als je bagage kwijt raakt of wordt gestolen. Lees onze tips door voor een reisverzekering speciaal voor backpackers.

Creditcard

In Nederland maken wij nooit gebruik van een creditcard, maar op reis nemen wij er altijd een mee. In sommige landen kan je niet of nauwelijks pinnen met je bankpas en zul je dus geld op moeten nemen met een creditcard. In bepaalde noodsituaties is het ook erg handig om er een bij je te hebben.

Visum

Voor sommige landen in Azië is een visum geen enkel probleem en voor andere landen moet je van te voren wel het een en ander regelen. Bekijk ons visum overzicht voor Azië en vraag eventueel je visum aan.

Gezondheid

In Azië komen andere ziektes voor als hier. Inentingen zijn niet verplicht, maar worden wel sterk aangeraden. Lees welke inentingen je nodig hebt voor Azië en zorg dat je gezond blijft op reis! Voor andere ziektes kan je geen inentingen krijgen, maar vormen wel een (klein) risico tijdens je reis. Lees alles over het voorkomen en genezen van deze ziektes. Je kunt ook wat kleinere ongemakken op reis oplopen, lees onze tips hoe je dit voorkomt en geneest. Tenslotte kunnen bedbugs ook een vervelende rol spelen tijdens je backpack reis, lees alles over het herkennen en voorkomen van bedbugs.