De handigste backpack apps

De handigste backpack apps

Nagenoeg iedereen neemt tegenwoordig zijn smartphone mee tijdens het backpacken in Azië. Aangezien je in elk willekeurig café/restaurant/hostel in Azië wel wifi hebt, kun je ook steeds meer gebruik maken van handige apps. Sommige kun je ook offline gebruiken, maar voor de meeste heb je toch internet nodig. Dit zijn onze favoriete backpack apps.

TripAdvisor

Met de app van TripAdvisor kun je informatie inwinnen over bezienswaardigheden, hotels, activiteiten en restaurants. Het zijn vooral de vele onafhankelijke beoordelingen die TripAdvisor zo handig maakt. Is die tempel echt de moeite waard, of kan ik beter een dagje aan het strand liggen? Ook de beoordelingen voor restaurants zijn erg bruikbaar. Bovendien kun je dankzij gps ook kijken welke attracties/restaurants dicht in de buurt zijn.

Skype

Omdat je moeder je elke week even wilt spreken en bellen dan toch te duur wordt.

Skyscanner

Moet je ter plekke nog vliegtickets boeken? De Skyscanner app is dan ideaal. De app werkt ontzettend makkelijk. Of je nou alleen even wilt kijken hoeveel het kost om die urenlange busrit over te slaan, of om daadwerkelijk een vliegticket te boeken; Skyscanner is je app.

Pocket / Instapaper

Als je toch urenlang in de bus zit, is het wel zo leuk om iets te lezen hebben. Met zowel Pocket als Instapaper kun je artikelen offline opslaan, zodat je ze ook zonder internet later nog terug kunt lezen.


Apps


Maps.me

Maps.me is ook een bijzonder handige app die offline te gebruiken is. Je kunt hier namelijk kaarten van een bepaalde stad/regio opslaan op je telefoon. Voordat je naar een nieuwe bestemming gaat even de kaart downloaden dus, zodat je daar ook je hostel terug kunt vinden.

Hotel / hostel apps

Om een hotel of hostel te boeken – of gewoon even kijken wat voor opties je hebt – kun je ook van een app gebruik maken. De Booking.com app werkt prettig, maar de Aziatische hotelspecialist Agoda heeft ook een prima app. Voor hostels kun je ook de apps van Hostelworld en HostelBookers gebruiken.

XE Currency

Een ideale app voor het omrekenen van valuta. Je voegt een aantal valuta toe en de app slaat deze offline op. Ook zonder internet kun je op deze manier gemakkelijk alles omrekenen.

AroundMe

Ideale app om te checken waar het dichtstbijzijnde pin automaat, benzine station, ziekenhuis of bar is.