Backpack route Rajasthan

Backpack route Rajasthan

Rajasthan is een van de de mooiste deelstaten van India, het is daardoor ook de meeste bezochte deelstaat van het land. Omdat India een enorm land is, dat niet zomaar in een paar weken te verkennen is, kiezen veel toeristen ervoor om te focussen op een regio, de keuze valt dan vaak op Rajasthan. Wij helpen je bij het plannen van deze reis door onze backpack route door Rajasthan met jullie te delen. We spelen een beetje vals door de Taj Mahal, die net buiten Rajasthan ligt, wel op te nemen in deze route – dit wereldwonder kan je uiteraard niet missen. Ook Delhi, het start- en eindpunt van je reis, ligt net buiten deze drukke, maar prachtige deelstaat. Volg de route om binnen een paar weken deze regio van het land te verkennen.

Backpack route Rajasthan

Route Rajasthan

1) Delhi
Delhi is de hoofdstad van India en een goede keuze om je reis te beginnen. Niet omdat Delhi nou zo’n leuke stad is. De kans is groot dat je hier je eerste cultuurschok in India zult beleven. Echter is de stad wel goed bereikbaar per vliegtuig vanuit zowel Europa als andere landen in Azië.

2) Delhi > Agra
Ook Agra is geen leuke stad. Het is echter wel de thuisplaats van de Taj Mahal. Dit wereldwonder is wat ons betreft een van de mooiste gebouwen ter wereld. Een bezoek aan deze bezienswaardigheid kan je daarom echt niet overslaan. Ook het Agra Fort is leuk om te bekijken, verder is Agra dus geen leuke stad om lang in te verblijven.

3) Agra > Jaipur
Je eerste bestemming in Rajasthan! Gelijk een leuke stad om te beginnen, alles gaat hier een stuk relaxter dan in twee steden hierboven. Het Amber Fort is het absolute hoogtepunt van Jaipur, maar er zijn nog een aantal andere tempels die een bezoek waard zijn.

4) Jaipur > Pushkar
In het heilige Pushkar heerst een leuke sfeer, die veel backpackers aanspreekt. Rondreis toeristen slaan Pushkar regelmatig over, maar backpackers weten de stad dus wel goed te vinden. Veel backpackers die genoeg tijd hebben blijven hier ook langere tijd hangen.

5) Pushkar > Udaipur
De volgende stop Udaipur wordt vaak beschreven als de meest romantische stad in India. Het enorme en mooie Lake Pichola is hier de belangrijkste reden voor. Zoek bij zonsondergang een rooftop bar met uitzicht op het meer uit voor een prachtig plaatje.

6) Udaipur > Jodhpur
De blauwe stad Jodhpur is een van onze favoriete steden in Rajasthan. De mooie blauwe huizen en de vriendelijke mensen maken het een leuke stad voor een lange wandeling. Voor een schitterend uitzicht beklim je het Mehrangarh Fort.

7) Jodhpur > Jaisalmer
Midden in de woestijn ligt de goudkleurige stad Jaisalmer. Het Jaisalmer Fort is hier niet te missen, net zoals een kamelenrit door de woestijn. Voor de beste ervaring maak je een tocht van twee dagen, waarbij je een nacht in de woestijn slaap – met de mooiste sterrenhemel die je ooit zult zien.

8) Jaisalmer > Bikaner
In Bikaner heb je kans om een van meest bijzondere tempels ter wereld te bezoeken; de rattentempel. Er lopen honderden ratten door de tempel, waar je als bezoeker met blote voeten (of met sokken aan) doorheen kunt lopen. Volgens de locals is het een zegen als er een rat over je voeten loopt. Als je dit toch niet heel prettig lijkt kan je ook nog wat andere bezienswaardigheden bekijken in Bikaner.

9) Bikaner > Delhi
Reis terug naar Delhi om weer naar huis te gaan, of om naar een andere bestemming in India door te reizen.

Duur van je reis

Je hebt zeker minimaal drie weken nodig om deze route door Rajasthan in een goed tempo te kunnen afleggen. Een week extra is eigenlijk wel lekker, dan kan je het iets rustiger aan doen. Nog meer tijd is uiteraard nog lekkerder.

Meer van India zien

India is uiteraard meer dan alleen Rajasthan. Reis bijvoorbeeld verder naar Varanasi, of naar de leuke deelstaten Goa en Kerala in het zuiden van het land.