Jodhpur

Jodhpur

Zodra je in Jodhpur aankomt voel je een compleet andere sfeer dan in andere steden in Rajasthan en de rest van India. De inwoners zijn minder opdringerig en allemaal bijzonder vriendelijk. Ook valt meteen op dat alle huizen blauw zijn geverfd, hierdoor heeft de stad ook de bijnaam blue city gekregen. Zonder dat je al te veel gestoord wordt kun je dan ook rustig door de straten van het centrum van Jodphur lopen en lekker winkelen en eten. Vooral op de Sadarbazaar kun je goed inkopen doen.

Mehrangarh Fort

Overal vanuit de stad heb je uitzicht op dit indrukwekkende fort, het grootste van heel Rajasthan. De klim naar boven is heel steil maar absoluut de moeite waard. Vanuit het fort zie je pas echt hoe blauw de stad is, wat schitterende foto’s oplevert. Nu kom je hier natuurlijk niet alleen voor het uitzicht maar ook voor het fort. De entree is vrij prijzig maar je krijgt hier wel een hele goede, twee uur durende, audio tour voor.


Jodhpur 3


Umaid Bhawan Palace

Aan de andere kant van Jodhpur ligt het Umaid Bhawan Palace. Dit is de bijzonder luxe woning van de Maharadja van Jodhpur. Een gedeelte in ieder geval. Een groot deel van het paleis is omgebouwd tot een vijf sterren hotel. Iets te prijzig voor de gemiddelde backpacker wellicht maar wel bijzonder mooi. Ook zit er een museum in het paleis.

Overnachten in Jodhpur

Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk reserveren.

Overnachten Jodhpur

Onze hostel aanraders


Jodhpur 2


Hoe kom ik er?

Jodhpur heeft een klein vliegveld, met verbindingen met onder andere Delhi en Mumbai. Bekijk onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets India.

Vanuit zowel Jaisalmer als Bikaner, als Ajmer (voor Pushkar) en Jaipur ben je ongeveer zes uur onderweg met de trein naar Jodhpur. De trein uit Delhi doet er langer over, ruim elf uur. Als je uit Mumbai komt kan je hier nog vijf uur bij optellen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0