Vrijwilligerswerk India

Vrijwilligerswerk India

India is een trots land met een rijke geschiedenis en een interessante cultuur. Het doen van vrijwilligerswerk India is een perfecte manier om het land beter te leren kennen. De cultuur en de geschiedenis zijn terug te zien in de overweldigende paleizen, tempels en andere gebouwen. In het land bevindt zich ook het gigantische Himalaya gebergte, waar zeker een kijkje genomen moet worden. Daarnaast zul je overal markten vinden met heerlijke geuren en kleuren. Ook is het mogelijk om meer te leren over meditatie, yoga en te proeven van de lokale keuken. Natuurlijk moeten ook de vele festivals die in verschillende delen van India worden gegeven niet overgeslagen worden. Je zult versteld staan van de schitterende manier van dansen en de intense beleving van de muziek.

De mogelijkheden

Als jij een avontuurlijk persoon bent en houdt van een uitdaging, dan is vrijwilligerswerk India echt iets voor jou! Aan te raden is, om te starten met een oriëntatieweek waarin kennis gemaakt wordt met mede reisgenoten, de verschillende culturen en de bevolking. Er kan gekozen worden uit vier schitterende locaties. Om te beginnen met Mysore. Dit wordt ook wel The City of Palaces genoemd en staat bekend om de vele overblijfselen van het Koninkrijk Mysore. De bekendste trekpleister is het paleis van de Maharadja. Vind je de cultuur erg interessant dan is intensief vrijwilligerswerk echt iets voor jou. Ook is het mogelijk om de oriëntatieweek door te brengen in de staat Goa. Dit is het kleinste deelstaatje van India. In Goa zijn veel zonaanbidders, omdat er meer dan 100 kilometer strand aanwezig is. Een andere stad om de oriëntatie door te brengen is Udaipur. Dit is een romantische stad die omringt wordt door meren. Udaipur wordt ook wel het Venetië van het Oosten genoemd. Tot slot kan er gekozen worden voor het ballingsoord Dharamsala. Dit ballingsoord is van de Dalai Lama en wordt gekenmerkt door de schitterende tempels en kloosters. Na de oriëntatieweek kan er gewerkt worden op een project in verschillende delen in India. Het wordt zeer op prijs gesteld en de bevolking zal je eeuwig dankbaar zijn!

Vrijwilligerswerk in India

Vrijwilligerswerk India doen

Heb jij interesse in vrijwilligerswerk in het fantastische India? Bezoek dan de website van Travel Active en bekijk het uitgebreide aanbod. Het is namelijk mogelijk om zelf je reis samen te stellen. Je kunt ervoor kiezen om de nadruk te leggen op vrijwilligerswerk, maar het kan ook zijn dat je liever de cultuur beter leert kennen.