Agra

Agra

Agra is een industriestad waar je eigenlijk niet al te veel tijd in wilt doorbrengen. Toch vind je hier één van de absolute hoogtepunten van Azië en eigenlijk de hele wereld; de Taj Mahal. Dit, en een paar andere bezienswaardigheden, maakt Agra tot een veel gemaakte stop onder toeristen. Zoals gezegd is de stad zelf echter weinig bijzonder. Het is er, zelfs voor Indiase standaarden, ontzettend druk en gewoon weg niet leuk om veel tijd in door te brengen. Wij raden dan ook aan alleen de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken en Agra verder niet te verkennen.

Taj Mahal

De Taj Mahal is het symbool van India en een van de zeven wereldwonderen. Keizer Sjah Jahan liet dit schitterende mausoleum bouwen voor zijn, favoriete, vrouw. Het gebouw is daardoor ook vooral een symbool voor de liefde geworden. Als je echt mooie foto’s wilt maken van dit indrukwekkende gebouw zal je vroeg moeten zijn. Je zou denken dat een overnachting in de buurt van de Taj Mahal ontzettend veel geld kosten. Dit is natuurlijk wel mogelijk, maar gelukkig zijn er ook verrassend veel goed betaalbare guesthouses op kleine afstand van het complex. Lees meer over een bezoek aan de Taj Mahal.


Agra 1


Overnachten in Agra

Net zoals de stad Agra zelf zijn de de accommodaties niet van een hoog niveau. In de buurt van de Taj Mahal zijn een aantal luxe hotels te vinden maar ook een aantal accommodaties geschikt voor backpackers. Verwacht echter dus geen toppers, wees blij als je voor een normale prijs een redelijke kamer hebt. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk reserveren.

Overnachten Agra

Onze hostel aanraders

Agra Fort

Het Agra Fort, vanwege de kleur ook wel het Rode Fort genoemd, zal in de meeste andere steden ter wereld het symbool van de stad zijn maar heeft hier de ‘pech’ dat Taj Mahal ook in Agra ligt. Toch blijft het Agra Fort een schitterend gebouw. Ooit gebouwd als verdedigingswerken maar tegenwoordig vooral, terecht, een populaire bezienswaardigheid onder toeristen. Het fort is makkelijk te bereiken vanaf Taj Mahal en beide bezienswaardigheden liggen op slechts een paar kilometer afstand van het station van Agra.


Agra 2


Hoe kom ik er?

Agra heeft een klein vliegveld, bereikbaar met directe vluchten vanaf onder andere Varanasi en Mumbai. Bekijk onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets India.

Over land kan je het beste de trein pakken naar Agra. Vanuit Jaipur ben je dan ruim drie uur onderweg, reken op zes uur vanuit Lucknow, twee uur vanuit Delhi en de trein uit Mumbai doet er drieëntwintig uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0