Neil Island

Neil Island

Neil Island is een van de leukste Andaman eilanden. Het eiland heeft een hele andere sfeer dan Havelock. Het is een stuk kleiner en dus ook rustiger. De stranden zijn wat kleiner en de kust is rotsachtig. De restaurantjes waar je ’s avonds kunt eten, horen meestal bij hostels en daardoor ontmoet je toch wel snel nieuwe mensen.

Stranden

Kalipani beach is het strand waar je overdag lekker kunt relaxen en zwemmen en Sitapur is een mooi strand voor de zonsopgang. Wil je de zonsondergang bekijken, ga dan naar Lakshmanpur beach.


Neil Island


Tips

– Bij sommige accommodaties kun je voor 50 roepies een emmer warm water vragen voor het douchen.
– Op Neil Island is er eigenlijk alleen maar Wifi in de wat grotere/luxere hotels.
– Een scooter huren op dit eiland kost 400 roepies per dag.
– Een fiets huren kost 150 roepies per dag.

Neil Island verlaten

Het regelen van boottickets gaat op Neil Island iets anders dan op Havelock. Je kunt de tickets niet van te voren kopen dus je moet dezelfde dag als dat je met de boot wilt, naar de ticketcorner. Hierbij geldt de regel: ‘locals first’, dus het kan zijn dat de tickets uitverkocht zijn als jij aan de beurt bent. De boot naar Port Blair is vaak groot genoeg voor iedereen en vaak niet uitverkocht, maar voor de boot naar Havelock en Long Island is maar een beperkt aantal tickets. Als je op tijd bij de ticketcorner bent, en je laat weten dat je echt graag naar Havelock of Long Island wilt, krijg je vaak nog een ticket (de boot naar Havelock, vaart daarna door naar Long Island).Overnachten op Neil Island

De accommodaties op Neil Island zijn gemiddeld iets goedkoper dan op Havelock. Wij adviseren je voor een budgetkamer van 600 roepies: ‘Garden View’ en ‘Dream Garden’. Wil je iets luxer, kun je voor 1.000 roepies naar ‘Sea Rock’.

Hoe kom ik er?

Neem een privéboot of de overheidsboot naar Neil Island. Bij de overheidsboot heb je lange wachttijden. Tickets voor de middagboot kun je drie dagen van te voren kopen. Tickets voor de ochtendboot koop je op de ochtend zelf. Locals hebben voorrang, dus de tickets kunnen uitverkocht zijn als jij aan de beurt bent.