Visum India

Visum India

India is een van de meest gevarieerde bestemmingen in Azië. De diversiteit van de landschappen, het eten en bezienswaardigheden maken India uniek. Voor je naar India reist, zul je een aantal dingen moeten regelen om een visum krijgen. Hieronder lees je alles over het regelen van een visum voor India en de voorwaarden.

Visum India

Als je in het bezit bent van een Nederlands of Belgisch paspoort zul je voor vertrek online een visum moeten aanvragen. Je kunt kiezen uit twee verschillende toeristenvisums; de eerste is geldig voor een verblijf van maximaal dertig dagen. Het tweede visum is geldig voor 365 dagen, maar de maximale verblijfsduur per keer is negentig dagen. Dit visum is een ‘multiple entry visa’, dus je mag het land diverse keren opnieuw binnengaan.

Hoe krijg je een visum voor India?

Je kunt op verschillende manieren een visum verkrijgen. Zo kun je alles online gemakkelijk regelen via Visumbuitenland.nl, waarbij je een aantal verschillende toeristenvisums voor India kunt aanvragen. Zij hebben een Nederlandstalig aanvraagformulier en bieden bovendien de mogelijkheid tot 24/7 hulp van een Nederlandstalige visumspecialist.

Een alternatief is een online e-visum, aan te vragen via de website van de Indiase overheid. Je dient je visum te printen en te laten zien bij aankomst in India. Het aantal plaatsen waar je India kunt binnengaan met een e-visum is beperkt tot luchthavens en zeehavens.

Luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mangalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Visakhapatnam.

Zeehavens: Chennai, Kochi, Mangalore, Mormugao en Mumbai.

Je paspoort behoort nog minimaal zes maanden na vertrek uit India geldig te zijn.


Visum India


Mogelijkheid om te verlengen

Er bestaat geen mogelijkheid om je visum voor India te verlengen. Als je langer wil blijven, zul je een multiple entry visum moeten aanvragen en het land opnieuw binnengaan.

Overstay

De Indiase overheid heeft de laatste jaren de straf op overstay aangescherpt. Illegaal te lang blijven kost behoorlijk wat geld, want op overstay van maximaal 90 dagen staat een geldboete van $300. Van 90 tot 2 jaar is dit bedrag $400 en als je langer dan twee jaar illegaal in India verblijft loopt de boete op tot $500.

Grensovergangen

India grenst aan Pakistan, Afghanistan, China, Nepal, Bhutan, Bangladesh en Myanmar. Helaas is het niet mogelijk om met je e-visum landsgrenzen over te steken, maar kun je India alleen binnengaan via een van de eerder genoemde vliegvelden en havens.

Visa run

Met het huidige beleid van India is een visa run niet mogelijk. Wel kun je als je in bezit bent van een multiple entry visum ervoor kiezen om tijdelijk naar een van de buurlanden te gaan en vervolgens terug te keren naar India.

Lees verder over India