Darjeeling

Darjeeling

In de Indiase staat West-Bengalen ligt de bekende stad Darjeeling. De staat heeft een bijzondere locatie, gelegen aan de voet van de Himalaya en omringt door respectievelijk Nepal, Tibet en Bhutan. Darjeeling is daardoor lastig te combineren met andere bestemmingen in India, of je zult een binnenlandse vlucht moeten nemen. Toch is de stad zeker een bezoek waard. De beroemde theevelden van Darjeeling en de Himalaya Railway zijn twee van de ontzettend leuke attracties, maar er valt nog meer te beleven.

Theevelden

Darjeeling thee staat aangeschreven als een van de beste ter wereld. De lokale thee hier uitproberen is dan ook een must do. Daarnaast is het ook leuk om de theevelden van dichterbij te bekijken. Dit levert niet alleen mooie foto’s op, maar je kunt ook meer leren over het proces van het maken van thee. De theevelden van Happy Valley zijn open voor bezoekers en hier wordt ook een rondleiding gegeven door de fabriek.


darjeeling


Tiger Hill

De unieke ligging aan de voet van het Himalaya gebergte maakt dat je vanuit Darjeeling schitterende uitzichten hebt. De berg Khangchendzonga ligt het dichtste bij. Dit is niet zomaar een berg, met 8598 meter is het de derde hoogste berg ter wereld. Met goed weer kan je ook de beroemde Mount Everest zien en nog twee andere gigantische bergen van meer dan 8000 meter. De beste manier om dit moois te zien is vanaf Tiger Hill. Vanaf deze berg zie je een prachtige zonsopkomst boven de Khangchendzonga. Dit betekent wel dat je vroeg op moet, om 04.00 uur vertrekken de auto’s al naar het uitkijkpunt. Het is een populaire attractie – je bent er zeker niet alleen – die je overal in Darjeeling kunt boeken.

Kloosters

De ligging van Darjeeling tussen Tibet, Bhutan en Nepal geeft de omgeving een hele andere sfeer dan andere bestemmingen in India. Het boeddhisme is in deze regio de belangrijkste religie. Dit zie je terug in de boeddhistische kloosters in en rondom de stad. Deze zijn leuk om even te bezoeken.


darjeeling


Dierentuin

Wij zijn over het algemeen geen fan van dierentuinen, maar in de dierentuin van Darjeeling leven een aantal bijzondere dieren die je op weinig andere plekken ter wereld kunt bekijken. Zo leven hier onder andere rode panda’s, Tibetaanse wolven, Himalaya beren en sneeuwluipaarden.

Darjeeling Himalayan Railway

Een van de grootste attracties van deze regio is de Darjeeling Himalayan Railway. De trein – ook wel de toy train genoemd – rijdt door de heuvels, langs de theeplantages en prachtige landschappen. Je kunt in Kurseong de trein pakken en naar Darjeeling toe reizen, of je kunt in een mooi rondje door de omgeving rijden.


darjeeling


Overnachten in Darjeeling

De stad is een populaire bestemming onder toeristen, dus er zijn genoeg hotels te vinden. Ook voor backpackers is er genoeg keuze. De meeste goedkope accommodaties vind je op Dr Zakir Hussain Road. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Het dichtstbijzijnde vliegveld is dat van Bagdora. Vanaf hier ben je in een paar uur in Darjeeling. Het vliegveld heeft directe verbindingen met onder andere Delhi en Kolkata. Bekijk ook onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets India.

De treinrit naar Darjeeling is dus prachtig, wij raden aan om op deze manier naar de stad te reizen. Dit kan het beste vanuit Kurseong, je bent dan ongeveer drie uur onderweg. Het dichtbijgelegen Siliguri heeft een groot treinstation, met verbindingen met onder andere Kolkata, Delhi en Patna.

Rechtstreeks vanuit Siliguri afreizen naar de theebestemming is ook te doen. Pak dan een jeep, deze doet er ongeveer drie uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.