Andaman eilanden

Andaman eilanden

De Andaman eilanden horen officieel bij India, maar passen eigenlijk meer bij Zuidoost-Azië. Niet alleen om de geografische ligging – in de gelijknamige zee, dichterbij Myanmar en Indonesië dan het vasteland van India -, maar ook om de typische stranden en het klimaat. Toch voel je aan de sfeer wel dat je nog in India bent, wat het een leuke mix maakt. Er zijn een paar geweldige stranden te vinden in de Andaman eilanden. Zo mooi, dat ze vaak op de lijstjes van de mooiste stranden in Azië staan. Daarnaast kun je er ook heel goed duiken en snorkelen. Dit in combinatie met de relaxte sfeer maakt het een populaire bestemming onder backpackers

Toegang Andaman

Houd er bij het aanvragen van een visum voor India rekening mee dat, onafhankelijk van je visum, iedere toerist een permit voor slechts een maand krijgt voor de Andaman eilanden. Het aanvragen van een visum voor India gaat een stuk lastiger dan voor de rest van Azië en je zult hier even de tijd voor moeten nemen. Je kunt alleen vanaf het vasteland van India vliegen op de Andaman Eilanden en je arriveert dan op Port Blair, de hoofdstad van Andaman.


Andaman eilanden


Havelock

Havelock Island is verreweg het populairste eiland van de archipel. De meeste reizigers bezoeken uitsluitend Havelock of blijven hier het grootste gedeelte van hun verblijf op de Andaman eilanden. Deze populariteit dankt het name aan haar schitterende stranden. Beach number 7, ook wel Radhanagar genoemd, behoort zelfs tot de mooiste stranden van heel Azië. Het strand is breed, lang en wit. Absoluut een must see tijdens je verblijf op de Andaman eilanden. Andere mooie stranden zijn Elephant Beach en Beach number 5. Naast relaxen op deze prachtige stranden kun je ook goed duiken en snorkelen rondom Havelock Island.

Neil Island

Een van onze andere favoriete Andaman eilanden is Neil Island. Dit eiland is kleiner dan Havelock en tevens een stuk rustiger. Dit doet de sfeer veel goeds. Het eiland is leuk om per fiets te verkennen. Bezoek een paar stranden van de mooie stranden hier en geniet van de rust.

Andere eilanden

In het zuiden van de archipel ligt het eiland Little Andaman. Een perfecte plek om ‘off the beaten track’ te gaan. Je komt hier hele rustige stranden, de mooie natuur op het eiland en de goede mogelijkheden tot surfen. Op Long Island zijn slechts twee accommodaties, is geen gemotoriseerd verkeer en is geen internet. Als je een paar dagen rust wilt ben je hier dus op de goede plek.


andaman eilanden


Port Blair

De hoofdstad van de Andaman eilanden is niet een stad waar je lang hoeft te blijven. Het vliegveld maakt het de toegangspoort tot de archipel, maar de meeste reizigers gaan zo snel mogelijk door naar de leukere bestemmingen. Mocht je wel wat tijd over hebben in Port Blair, ga dan naar de voormalige gevangenis, nu een interessant museum.

Internet

Op bijna heel Andaman, is het internet erg beperkt. Als je een een Indisch simkaart wilt kopen met internet, koop dan een simkaart van BSNL. Hiermee heb je nog de meeste kans op bereik op de Andaman eilanden. Een extra tip; maak genoeg kopietjes van je permit, je paspoort en je pasfoto. Ze zullen hier op de Andamans vaak om vragen, zelf bij het kopen van een simkaart. Maar laat je niet afschrikken door de vele formulieren en het vele geregel, de eilanden zijn het absoluut waard!


andaman eilanden india


Overnachten op de Andaman eilanden

Op de populaire eilanden kun je een goed betaalbare accommodatie vinden, voor nog geen €10 per nacht. Als je wat meer geld wilt besteden kan het ook, er zijn ook een paar hele mooie resorts. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

De beste optie is het vliegtuig pakken in Chennai, je vliegt dan naar Port Blair. In Kolkata en Delhi kan je ook het vliegtuig pakken, maar dit kost meestal een stuk meer. Bekijk onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets India.

Ons oordeel
8/10

De Andaman eilanden zijn ontzettend leuk. Het water en de stranden zijn prachtig en je kunt er heel goed snorkelen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.