Anjuna

Anjuna

Goa bestaat uit veel verschillende delen zoals Baga, Vagator, Morjim, Arambol en Anjuna. Anjuna ligt tussen Baga en Vagator in. In tegenstelling tot Baga is Anjuna een stuk minder toeristisch en commercieel. Anjuna is een leuke locatie en alles in de buurt; van strand tot winkels tot de beste party’s. Anjuna is een leuke locatie als je vaak naar Baga wilt gaan om de te feesten en toch overdag van iets meer rust houdt om te chillen op het strand. Vergis je niet, zeker in het hoogseizoen is het overal druk op het strand in Goa.

Wat kun je er doen?

Zoals op elke locatie in Goa, is de beste manier om je te vervoeren door middel van het huren van een scooter. Ben je met meer mensen, dan kun je overwegen om een auto te huren. De scooter is het meest gebruikte vervoersmiddel hier en het brengt je overal. Vergeet als bestuurder niet je helm op te zetten. Gegarandeerd kom je op bepaalde wegen de politie wel tegen. Toer lekker rond met de scooter en verken de verschillende stranden van Goa of breng een bezoek aan de leuke vlooienmarkt op woensdag. De vlooienmarkt is ideaal om goedkoop nieuwe kleren of andere spullen te kopen.


Anjuna


Eten

Bij Anjuna beach kun je voor een hapje eten terecht in een van de vele strandtenten. Buiten de strandtenten zijn er nog vele mogelijkheden maar onderstaande drie zijn zeker aanbevolen om uit te proberen.
-Baba Au Rhum: een heerlijke plek met een fijne ambiance en geweldige broodjes, verschillende soorten eieren, vers fruit etc. Ga hier beslist een keer ontbijten of lunchen. Voor de laptop mensen onder ons, hier kun je ook perfect met je laptop werken. Het is een fijne en rustige plek waar je chill kunt eten en eventueel kunt werken op je laptop.
– Artjuna: ook hier kun je lekker zitten in een mooie tuin. Een Portugees huis waar ze de beste gerechten serveren.
– Mr. Gelato Cream choc: de beste ijsjes van de omgeving vind je hier. Vers gemaakt Italiaans ijs, heerlijk.

Uitgaan

Natuurlijk bezoek je Goa ook voor de vele feesten en uitgaansmogelijkheden. Ook in Anjuna zijn veel mogelijkheden, dit zijn de meest bekendste:

Curlies: een bekende bestemming in Anjuna. Het is een shack op het strand maar daarnaast worden er ook goede party’s georganiseerd met DJ’s die wereldwijd bekend zijn. Daarnaast kun je hier ook de zonsondergang bewonderen.

Shiva Valley: een van de beste trance feesten in Goa vind je hier. Elke dinsdag is Shiva Valley een ritueel. Het feest gaat op het strand gegarandeerd door tot in de vroege uurtjes. Ook hier komen wereldwijd bekende DJ’s.


Anjuna


Overnachten in Anjuna

Het aanbod van hostels in Anjuna is niet enorm, maar er zijn wel degelijk een aantal leuke hostels. Hier kun je voor enkele euro’s al overnachten. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Het dichtstbijzijnde treinstation van Anjuna ligt in Thivim, dit station heeft uitstekende verbindingen met andere steden en regio's in India. Vanuit hier pak je de lokale bus of een taxi naar Anjuna.