Bangalore

Bangalore

Bangalore is de hoofdstad van de Indiase staat Karnataka gelegen in het zuidoosten. Het is de derde grootste stad met meer dan 12 miljoen inwoners. Bangalore is dé IT hub en de snelst groeiende metropool van India. Met moderne architectuur, gigantische shopping malls, hippe eettentjes en pubs voelt deze stad heel anders aan dan de meeste plaatsen in het land. Bangalore wordt ook wel de Garden City genoemd vanwege de mooie parken, tuinen en meren. Door de hoge ligging heeft de stad een gematigd klimaat. De natste maanden zijn augustus, september en oktober. Bangalore is geen populaire toeristenbestemming, maar er zijn genoeg bezienswaardigheden zoals botanische tuinen, paleizen en tempels om je een paar dagen te vermaken.

Bezienswaardigheden in Bangalore

Een bezoekje aan één van de parken of botanische tuinen kan in de ‘Garden City’ niet ontbreken. Loop door het prachtige Lal Bagh botanische tuin waar meer dan 1000 verschillende soorten planten groeien of bezoek Cubbon Park in het centrum van Bangalore. Om de drukte van de stad te ontvluchten kun je wandelen langs Ulsoor Lake of Sankey Tank meer. Ben je meer van het cultuur snuiven bezichtig dan het Vidhana Soudha. In dit gebouw is de wetgevende kamer van de staat Karnataka gevestigd en het wordt gezien als één van de meest imposante gebouwen van India. Daarnaast is het Bangalore Palace een bezoekje waard. Dit paleis is gebouwd in 1862 als kleine replica van Windsor Castle in Engeland. Het Tipu Sultan’s Summer Palace is het zomerverblijf van de heerser Tipu Sultan en gebouwd in 1791. Het is een prachtig houten gebouw met fijn bewerkte zuilen, balkons en bogen. In het paleis vind je een museum met kunstvoorwerpen uit de periode van Tipu Sultan. De populairste plek voor toeristen is de Brigade Road. Hier vind je veel winkels die zowel traditioneel Indiaas handwerk verkopen als westerse kleding. Brigade Road is het centrum voor yuppen en studenten uit de stad die hier koffie drinken in hippe tentjes of gaan shoppen. Ten slotte is een leuke manier om de stad te leren kennen door een fiets- of wandeltocht. Unventured en ICycle organiseren verschillende tours waarbij je bijvoorbeeld door lokale markten wandelt, lokaal eten kan proeven en culturele gebouwen bezoekt.


Bangalore


Bangalore


Eten

In Bangalore vind je genoeg keuze aan restaurants en goedkope eettentjes. Overal in de stad kun je vegetarisch Zuid-Indiaas eten krijgen, zoals dosas, pulao, idlis en curd rice. Omdat Bangalore een metropool is met vele expats vind je er ook internationale fastfoodketens en restaurants. De meeste cafés zitten rond het commerciële en zakelijke district in het centrum van de stad, zoals Brigade Road, Residency Road, MG Road en Church Street. De meeste pubs hebben happy hour tussen 18.00-20.00 uur. Bangalore staat bekend om zijn pub en nachtleven, alleen nachtwerk zal het niet snel worden want de meeste clubs sluiten al om 23.30 uur.

Overnachten in Bangalore

Je vindt verschillende budget hotels en hostels in de stad. Een aanrader is Electric Cats Bed & Breakfast Hostel, met een aardige eigenaar en goedkope slaapplekken. Zorg wel dat je op tijd boekt, want het kan er erg druk zijn.


Bangalore


Hoe kom ik er?

KempeGowda International Airport ligt ongeveer veertig kilometer van het centrum van de stad af. Er gaan zowel binnenlandse als internationale vluchten vanaf dit vliegveld. Vanaf het vliegveld kun je met de bus of taxi naar de stad reizen. Bekijk ook onze tips over het boeken van vliegtickets naar India.

Bangalore heeft meerdere treinstations, waarbij The Bangalore City treinstation de grootste is. De meeste lokale en lange afstand treinen komen hier binnen. Een ander belangrijk treinstation is Yeshwantpur Junction, waar een aantal lange afstand treinen vertrekken.

Het is ook mogelijk om met de bus naar Bangalore te reizen. Er gaan zowel overheidsbussen als privé bussen vanaf de grote steden in India zoals Chennai, Mumbai, Goa, Mangalore, Madurai, Coimbatore, Tirupati en Hyderabad. De bussen arriveren bij de Bangalore bus stand, tegenover de Bangalore City treinstation.

Omdat het niet aangeraden wordt zelf in India te rijden (complete chaos op de weg) kun je ervoor kiezen om met een auto met privéchauffeur te reizen. Voor een paar tientjes per dag kun je een privéchauffeur huren.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.