Long Island

Long Island

Long Island is een van de meer afgelegen eilanden van de Andaman eilanden. Dit eiland is niet te vergelijken met Havelock en Neil Island. Er rijden geen auto’s, scooters en bijna geen tuktuks op dit eiland. Iedereen bereikt zijn/haar bestemming te voet of per fiets. Het eiland is heel klein maar ontzettend rustgevend. Doordat er geen gemotoriseerde voertuigen rijden, heeft het een erg rustige en relaxte sfeer. Er lopen overal geiten, koeien, kippen en zelfs ezels op straat.

Stranden

De stranden van Long Island zijn mooi, maar nog steeds niet echt te vergelijken met de stranden op Havelock. Lalaji Bay is een strand die te bereiken is te voet of per fiets. Neem genoeg water mee, want een wandeling naar dit strand is ongeveer anderhalf uur lopen. De route naar Lalaji gaat door het bos en is een prachtige tocht.


Long Island


Kiezen voor Long Island

We raden Long Island met name aan als je echt een paar dagen rust wilt. Hier heb je geen internet of mobiel bereik en kom je geen verkeer tegen. Als je toch wat meer in de bewoonde wereld wilt blijven zijn Havelock en Neil Island betere opties.

Het eiland verlaten

Wil je met de boot terug naar het vasteland of één van de andere eilanden, kun je één van de medewerkers van ‘Blue Planet’ vragen of ze een plekje voor je willen reserveren in de boot. Je kunt dan gebracht worden naar de boot met een van de enige tuktuks op het eiland.


Long Island Andaman


Overnachten op Long Island

Er zijn twee accommodaties beschikbaar voor toeristen en dat zijn ‘Blue Planet’ en een resort op Lalaji Bay. Zodra je met de boot aankomt op het eiland, staan er met blauwe pijlen op de straat beschreven waar je heen moet om bij ‘Blue Planet’ te komen. Wil je naar het resort op Lalaji, dan kun je het beste per boot verder. Bij Blue Planet zijn er twee soorten kamers die je kunt kiezen; een budgetkamer voor 500 roepies, met een matras op de grond en een gedeelde badkamer of een wat luxere kamer voor 1.500 roepies met een normaal bed en een eigen badkamer met warm water. Bij Lalaji Bay betaal je al gauw 6.000 roepies per nacht.

Hoe kom ik er?

Je reist naar Long Island met een privéboot of de overheidsboot. Als je met de overheidsboot gaat, reken dan op met lange wachttijden. Je moet ook een kopie van je permit meenemen bij het kopen van je ticket. Je kunt drie dagen van tevoren je ticket kopen. Je gaat dan mee met de middagboot. Voor de ochtendboot moet je diezelfde ochtend je ticket halen. Locals hebben voorrang, dus de tickets kunnen uitverkocht zijn als jij aan de beurt bent.