Jaisalmer

Jaisalmer

In het westen van de bijzondere deelstaat Rajasthan ligt Jaisalmer. Deze stad wordt vanwege de zandkleurige, gouden gebouwen ook wel de Gouden Stad genoemd. De zandkleurige gebouwen passen goed bij de omgeving. Jaisalmer ligt namelijk midden in de woestijn, de Tharwoestijn om precies te zijn. De stad wordt nog niet zoveel bezocht door toeristen als andere steden in Rajasthan, maar je bent zeker niet de enige toerist. Veel locals halen hun inkomen uit deze toeristen, iets wat je al snel wat te duidelijk wordt. Het hoogtepunt van Jaisalmer is het gelijknamige fort, maar ook een kamelenrit door de woestijn is een geweldige ervaring.

Jaisalmer Fort

Het enorme zandkleurige Jaisalmer Fort is een prachtig complex. Het is niet zomaar een gebouw, maar eigenlijk een stad op zich. Binnen het fort zijn namelijk veel woningen (en vooral veel – op toeristen gerichte – winkels), waar ongeveer 3000 mensen wonen. Plan een dag in om het fort te verkennen. Vergeet niet genoeg drinkpauzes te nemen, het kan erg heet worden in Jaisalmer. Loop door de nauwe steegjes, bezoek het paleis en bekijk een paar van de tempels die in het fort zijn gelegen.


Jaisalmer


Kamelenrit

Jaisalmer ligt zoals gezegd in de Tharwoestijn. In deze zandbak kan je een tocht maken op een kameel, absoluut een aanrader. Het is een populaire activiteit – in de hele stad worden de tours aangeboden -, maar dit maakt het niet minder leuk. Op een kameel rijd je door de woestijnen rond en krijg je een idee van het leven hier. Het leukste echter vinden wij de tweedaagse trip, waarbij je dus overnacht in de woestijn. De stilte, de sterrenhemel en de frisse lucht maken dit een ervaring om nooit te vergeten. Bekijk ook ons artikel over de kamelensafari door de Tharwoestijn voor meer informatie.

Overnachten in Jaisalmer

Net zoals in de meeste steden in India is overnachten hier ontzettend goedkoop. Je kunt goede hotels krijgen voor een prima, of nog goedkopere guest houses. Ook zijn er een paar accommodaties die zich richten op backpackers. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.


Jaisalmer


Hoe kom ik er?

Je kunt uiteraard de trein pakken. Vanuit Jodhpur ben je dan een kleine zes uur onderweg, de trein uit Bikaner doet er iets langer over en vanuit Delhi ben je een uur of achttien onderweg. Treinkaartjes koop je online het gemakkelijkste via 12GO Asia.

De bus is in de meeste gevallen de snelste optie om in Jaisalmer te komen. Vanuit Jodhpur is het ongeveer vijf uur met de bus, de bus uit Bikaner doet er zes uur over, de rit uit Jaipur duurt elf uur en vanuit Udaipur nog een uur langer.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal