Manali

Manali

Voor sommigen is Manali slechts een tussenstop om te acclimatiseren voordat ze de Himalaya opgaan. Voor anderen is het dorp het paradijs waar ze weken of zelfs maanden doorbrengen. Wat je ook doet, dit hippieplaatsje is chill. Bijbehorende dreadlocks neem je eventueel in Manali.

Bezienswaardigheden in Manali

Outdoor sporten
Het dorp is omgeven door bergen en er ligt een rivier. In de zomer zijn dat perfecte omstandigheden om te hiken, mountainbiken en raften. In de winter kun je hier wintersporten. Vooral skiën is er populair.

Explore
Als je wat van de omgeving wilt zien, maar geen zin hebt in een lange hike, dan kun je het park bezoeken. Het is erg groen en ligt tussen ‘Old Manali’ en ‘New Manali’. In het park vestigt zich een kleine opvang voor zieke fazanten. In ‘New Manali’ staan Tibetaanse, boeddhistische tempels. Als je je schoenen uittrekt, mag je naar binnen.

In ‘Old Manali’ kun je gemakkelijk en zonder gids een berg op. Je kunt onderweg wat wilde wietplanten, geiten en een tempeltje tegenkomen. Op de berg heb je mooi uitzicht en het is er nog rustiger dan in Manali zelf. In de buurt van Manali zijn prachtige valleien. In het hoogseizoen bieden touroperators toertjes aan naar onder andere Solang Nullah, Kullu Valley en Parvati Valley. Taxichauffeurs willen je er waarschijnlijk ook wel naartoe brengen.

Vashisht
In de buurt van het dorp ligt Vashisht. In dit plaatsje kom je volledig tot rust. Aan tempels en hot springs geen gebrek in Vashisht. Voor een yogacursus kun je er ook terecht.


Manali


Manali


Overnachten

In ‘Old Manali’ staan de meeste guest houses. Voor een zacht prijsje krijg je er een schone kamer. Boek je kamer vooraf om zeker te zijn van zo’n fijn plekje. Op Booking.com vind je het grootste aanbod en kun je gemakkelijk een kamer of bed reserveren.

Hoe kom ik er?

Manali is een ideale tussenstop als je de Himalaya in wilt. Het dorp is goed te bereiken met de bus vanaf Delhi en Amritsar.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.