Overnachten India

Overnachten India

India wordt zeker niet zoveel door backpackers bezocht als landen als Thailand en Indonesië, maar toch komen er al tientallen jaren toeristen meteen klein budget naar het land toe. Het aantal accommodaties gericht op deze doelgroep is echter niet zo groot als je zou verwachten. Het leven in India is een stuk goedkoper dus een hotelkamer kost je ook niet zo veel, maar guest houses voor enkele euro’s per nacht zijn lastig te vinden. Vaak zijn kleine hotels goedkoper. Wel komen er steeds hostels waar je als backpacker ook goed terechtkunt.

Guest houses en hostels

In de meeste toeristische bestemmingen zijn genoeg guest houses (of homestays zoals ze hier vaker worden genoemd) en hostels te vinden. Met name het aantal leuke hostels neemt de laatste jaren toe. Veel van deze accommodaties zijn bovendien online te boeken. Je kunt dit zonder problemen enkele dagen van te voren regelen. Voor minder dan tien euro per nacht kun je in de meeste bestemmingen gemakkelijk een leuke accommodatie krijgen. Gebruik

Wanneer je kamer reserveren?

Tegenwoordig staan de meeste accommodaties wel op de bekende sites. Waar veel backpackers vroeger bij aankomst in de bestemming de hostels langs gingen voor een kamer is dit tegenwoordig veel minder het geval. Wij raden altijd aan zo min mogelijk vooruit te plannen, maar wel een overnachting te boeken als je 100% zeker weet dat je op een bepaalde datum op die bestemming bent. Dit hoef je thuis dus niet te regelen, maar kan gewoon een paar dagen van te voren als je al in India bent. Een handige website om hiervoor te gebruiken is Trivago. Hier worden alle aanbieders vergeleken, waardoor je de goedkoopste prijs hebt.