Overnachten India

Overnachten India

India wordt zeker niet zoveel door backpackers bezocht als landen als Thailand en Indonesië maar toch komen er al tientallen jaren toeristen op een klein budget naar het land toe. Het aantal accommodaties gericht op deze doelgroep is echter niet zo groot als je zou verwachten. Het leven in India is een stuk goedkoper dus een hotelkamer kost je ook niet zo veel maar guesthouses voor enkele euro’s per nacht zijn lastig te vinden. Goedkoop overnachten India doe je dan ook voornamelijk in kleine hotels. Gelukkig kan je hier voor prima prijzen een kamer krijgen.

Overnachten India

Guesthouses en hostels

Zoals gezegd is het wat lastiger te vinden om in een willekeurige stad in India zonder het van te voren te regelen ter plekke een kamer te regelen. Er zijn wel een aantal guesthouses (of homestays zoals ze hier vaker worden genoemd) in elke stad. Een voordeel is dat veel van deze wel online te boeken zijn! Ook slechts enkele dagen van te voren. Mocht je dus door India reizen kun je gemakkelijk online kijken naar de beschikbare accommodaties en gelijk reserveren. Je betaalt hier zo tussen de 5 en 10 euro per nacht voor. Niks verkeerd mee dus. Je kunt hier het beste Trivago voor gebruiken. Hier staan niet alleen alle hotels op maar ook de hostels en homestays.

Hotels in India

De hotel prijzen zijn in India dus prima. Uiteraard zijn er ook prachtige hotels te vinden waar je een geweldige service krijgt maar ook als je alleen een simpele kamer met een redelijk bed wilt kun je prima in India terecht. Reken op een prijs van tussen de 15 en 25 euro per nacht voor een redelijk hotel. Als je 30 euro of meer betaalt heb je echt goede hotels, maar dit is voor de gemiddelde backpacker aardig boven het budget. Ook voor het vergelijken van hotels kun je het beste op Trivago kijken. Zij vergelijken alle aanbieders, waardoor je altijd het goedkoopst uitbent en het meeste aanbod kunt zien.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0