Bezienswaardigheden India

Bezienswaardigheden India

Er valt zo veel te zien in India dat het zo goed als onmogelijk is om alle hoogtepunten te bezoeken. Door de mooiste bezienswaardigheden India te selecteren heb je een aantal locaties waarop je tijdens je reis kunt focussen.

Taj Mahal

Dit prachtige gebouw is zonder twijfel het absolute hoogtepunt van India. De toenmalige keizer liet dit bouwen voor zijn vrouw en daardoor is het tegenwoordig nog steeds een symbool voor de liefde. De Taj Mahal ligt iets buiten de stad Agra, waar je ook nog het mooie Agra Fort vindt.

Agra 1


Rode Fort

Het Rode Fort is gelegen in de hoofdstad Delhi en één van de mooiste bezienswaardigheden in India. Het Fort is in de 17e eeuw gebouwd door Shah Jahan, die ook verantwoordelijk was voor de Taj Mahal. De onafhankelijkheid van India werd in dit gebouw uitgesproken en vandaag de dag wordt hier nog steeds op de jaarlijkse Onafhankelijkheidsdag een toespraak gehouden.

Delhi 3


Mehrangarh Fort

Dit fort is het grootste van heel Rajasthan. Het is een steile klim naar boven maar vanaf hier heb je wel een schitterend uitzicht op, de blauwe stad, Jodhpur.

Jodhpur 1


De Gouden Tempel

In Amritsar staat een van de mooiste tempels van India, de Gouden Tempel. Je kunt ook gratis overnachten in deze tempel, een bijzondere ervaring.

Amritsar


Gateway of India

Een hoge poort die qua uiterlijk wat van de Arc de Triomphe wegheeft. Dit symbool van Mumbai werd in 1911 gebouwd ter ere van een bezoek van het brits koningshuis. Het is goed bewaard gebleven en heeft nog steeds een centrale rol in de stad.

Mumbai


Amber Fort

Een indrukwekkend fort gelegen net buiten de stad Jaipur, ook in Rajasthan. Zowel van binnen als van buiten is er hier genoeg te zien en een dagje hier rondbrengen is dan ook geen gek idee.


Lees verder over India