Backpack route Bali en Lombok

Backpack route Bali en Lombok

Met deze backpack route Bali en Lombok zie je in een paar weken de leukste bestemmingen in deze regio. Je kunt de route – gedeeltelijk – uitvoeren in twee weken, maar je kunt er ook makkelijk vier weken over doen. Je vliegt naar Denpasar, makkelijk te bereiken vanuit Nederland. Vanuit daar zie je onder meer de mooiste tempels, culturele hoogtepunten, snorkel- en duikspots en de leukste eilanden.

Backpack route Bali en Lombok

Route Bali en Lombok


1) Denpasar
Als je naar Bali vliegt land je op het vliegveld van Denpasar. Dit ligt vlakbij het bekende Kuta. Dit is zeker niet onze favoriete bestemming op Bali, maar het kan een goede optie zijn voor je eerste nacht op het eiland. Seminyak is een iets duurdere, maar wel leukere optie om te verblijven. Denpasar is per vliegtuig uitstekend te bereiken vanuit heel Indonesië, andere landen in Azië en Nederland.

2) Denpasar > Uluwatu
Ga naar het leuke zuiden van Bali. In Uluwatu vind je een bijzondere tempel en het is een goede spot om te surfen. Daarnaast vind je in de omgeving een aantal van de mooiste stranden van Bali.

3) Uluwatu > Canggu
Surfliefhebbers kunnen ook terecht in het hippe Canggu. Je kunt er bovendien ook heel goed eten en leuk uitgaan.

4) Canggu > Lovina
In het noorden van Bali ligt de veel rustigere badplaats Lovina. Een goede spot om te duiken of snorkelen. Dolfijnen spotten is hier ook een populaire activiteit.

5) Lovina > Munduk
Het dorp Munduk is een goede uitvalsbasis om de schitterende natuur van Bali te verkennen. Zo kun je in de omgeving een aantal mooie watervallen en terrasvormige rijstvelden bekijken.

6) Munduk > Ubud
In het ontzettend leuke Ubud is veel te doen. Bezoek een originele Balinese dans, bekijk de tempels van de stad, loop door de rijstvelden in de omgeving en eet in een van de vele lekkere warungs.

7) Ubud > Sanur
Reis naar Sanur om de boot te pakken naar je volgende bestemming. Als je ruim in de tijd zit is dit ook een redelijk leuke bestemming om even te blijven hangen.

8) Sanur > Nusa Lembongan
Verlaat het eiland Bali en vaar naar Nusa Lembongan. Een veel rustiger, maar wel erg leuk eiland. Geniet hier van de leuke sfeer, ga duiken of snorkelen en chill op de stranden.

9) Nusa Lembongan > Gili Air
Op naar de geweldige Gili Eilanden. De boot brengt je eerst naar Gili Air. Vanwege de relaxte sfeer is dit onze favoriete Gili eiland. Een heerlijke bestemming om een paar dagen niks te doen.

10) Gili Air > Gili Trawangan
Als je van een feestje houdt is Gili Trawangan dé plek voor jou. Tientallen bars en clubs vullen het gebied rondom de haven. De authenticiteit is daardoor wel verdwenen, de goede sfeer gelukkig niet.

11) Gili Trawangan > Senggigi
Pak de boot naar Lombok. Senggigi is de populairste badplaats op het eiland. Het is niet onze favoriete bestemming, de stranden vallen er een beetje tegen. Het is echter wel een prima tussenstop. Bezoek vanuit hier eventueel de Mount Rinjani. Een uitdagende klim, maar wel een geweldige ervaring.

12) Sengiggi > Kuta (Lombok)
In tegenstelling tot het toeristische Kuta op Bali is Kuta op Lombok wel een hele leuke bestemming. Je kunt er heel goed surfen, er zijn mooie stranden te vinden en de sfeer is goed. Vanuit Kuta kun je – via Senggigi – weer de boot pakken naar Bali of je pakt het vliegtuig vanuit het nabijgelegen vliegveld.

Duur van je reis

Vier weken is de ideale reistijd voor deze route. Zo kun je op een aantal bestemmingen een paar dagen blijven hangen en het lekker rustig aan doen. Als je maar twee weken de tijd hebt kan je beter een paar bestemmingen overslaan. Sla dan bijvoorbeeld Lovina en Munduk over of kies ervoor om niet naar Lombok te gaan. Als je geen surfliefhebber bent kan je Canggu bijvoorbeeld ook overslaan.

Reisgids Indonesië

Regelen voor je reis

Regel onderstaande zaken voordat je vertrekt.