Bandung

Bandung

Bandung, de hoofdstad van de provincie West-Java, was vroeger een kleine mooie stad en stond zelfs bekend als het ‘Parijs van Java’. Tegenwoordig is hier helaas geen sprake meer van. Net als Jakarta – de andere gigantische stad op Java – is Bandung erg snel gegroeid en is dit ten koste gegaan van de uitstraling van de stad. Je ziet er veel te veel beton en het verkeer staat vaker stil dan dat het rijdt. Toch heeft de stad ook zijn schoonheden. Nederlanders hebben hier een grote hoeveelheid aan art deco monumenten gebouwd welke je kunt bezoeken. Rond Jalan Braga ligt zelfs de grootste concentratie art deco gebouwen ter wereld.

Omgeving van Bandung

Hoewel de stad zelf dus weinig bijzonder is, is de omgeving van Bandung dat wel. Je kunt verschillende tours boeken, die je naar hoogtepunten rondom de stad brengen. De actieve vulkaan Tangkuban Parahu is een van deze trekpleisters. Na ongeveer een uur rijden sta je opeens aan de rand van de vulkaan, vanwaar je de indrukwekkende krater kunt bekijken. Onder begeleiding van een gids kan je ook afdalen om alles van dichterbij te bewonderen. Een ander hoogtepunt in de regio is de Kawah Putih, of te wel de Witte Krater. De weg er naar toe is wat langer, maar het is wel een hele bijzondere plek die je hier eigenlijk wel gezien moet hebben. Het turquoise water en de witte dampen geven een uniek effect. Naast deze vulkanen vind je in de omgeving ook mooie rijstvelden en theeplantages. Bandung is het leukst als je de omgeving goed verkent.


Bandung 2


WithLocals in Bandung

Een ontzettend leuke manier om Bandung te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Bandung

Overnachten in Bandung

De meeste guesthouses liggen rond het treinstation, maar dit gebied is wat in verval geraakt de afgelopen jaren. Sowieso vinden wij het leuker om buiten het centrum te blijven gezien de drukte (lees: uitlaatgassen) in het centrum. Als je wilt eten, drinken of stappen, kun je het best naar het gebied rond Jl Braga. Hier vind je het grootste aanbod van cafés, restaurants en zijn een paar leuke bars. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Bandung

Onze hostel aanraders


Bandung 1


Shoppen

Is er dan echt niks te doen in Bandung? Jawel, je kunt er goed winkelen. In de moderne winkelcentra kan je de backpack vullen met nieuwe kleren, of ga opzoek naar de leukste souvenirs voor thuis.

Bandung in je route door Indonesië

Hoe kom ik er?

Bandung heeft een snel groeiend, internationaal vliegveld. Dit vliegveld wordt vooral veel door AirAsia gebruikt, goedkope vluchten dus! Er zijn verbindingen met veel andere steden in Indonesië, maar ook met onder andere Maleisië en Singapore. Bekijk onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Indonesië.

Bandung is goed bereikbaar per trein. Vanuit de hoofdstad is het ruim drie uur, vanuit Surabaya is het een rit van twaalf uur en vanuit het leuke Yogyakarta een kleine acht uur.

De bus nemen is ook een goede optie. Vanaf Jakarta ben je in drie uur in Bandung. Vanuit Bogor is het een halfuur langer. De bus vanuit Pangandaran doet er zes uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest14Tweet about this on TwitterShare on Google+0