Bandung

Bandung

Bandung, de hoofdstad van de provincie West-Java, was vroeger een kleine mooie stad en stond zelfs bekend als het ‘Parijs van Java’. Tegenwoordig is hier helaas geen sprake meer van. Net als de andere gigantische stad op Java; Jakarta is Bandung snel gegroeid en is dit ten koste gegaan van de uitstraling van de stad. Je ziet er vooral veel beton en het verkeer staat er altijd vast. Toch heeft de stad ook zijn schoonheden. Nederlanders hebben een grote hoeveelheid aan art deco monumenten gebouwd. Rond Jalan Braga ligt de grootste concentratie art deco gebouwen ter wereld.

Omgeving van Bandung

Hoewel de stad zelf weinig bijzonder is, is de omgeving van Bandung dat wel. De belangrijkste reden voor een bezoek aan de stad is een bezoek aan de vulkanen net buiten de stad. Naar het noorden ligt de Tangkuban Parahu en in het zuiden de Kawah Putih. Beide zijn goed te bereiken en de moeite waard te bezoeken. Naast deze vulkanen vind je in de omgeving ook mooie rijstvelden en theeplantages. Bandung is het leukst als je de omgeving goed verkent.


Bandung 1


WithLocals in Bandung

Een ontzettend leuke manier om Bandung i te beleven is door activiteiten te boeken via WithLocals. Dit Nederlandse bedrijf heeft een platform opgezet waar reizigers in Azië in contact kunnen komen met de lokale bewoners. Via deze weg kun je unieke activiteiten ondernemen. Denk hierbij aan een diner bij een lokaal gezin of aan een rondleiding op een bijzondere locatie. Een absolute aanrader!

Beleef het echte Bandung

Overnachten in Bandung

De meeste guesthouses liggen rond het treinstation, maar dit gebied is wat in verval geraakt de afgelopen jaren. Sowieso vinden wij het leuker om buiten het centrum te blijven gezien de drukte (lees: uitlaatgassen) in het centrum. Als je wilt eten, drinken of stappen, kun je het best naar het gebied rond Jl Braga. Hier vind je het grootste aanbod van cafés, restaurants en zijn een paar leuke bars. Op Booking.com vind je het meeste aanbod en kan je gelijk een kamer reserveren.

Overnachten Bandung

Onze hostel aanraders


Bandung 2


Hoe kom ik er?

Bandung heeft een snel groeiend, internationaal vliegveld. Dit vliegveld wordt vooral veel door AirAsia gebruikt, goedkope vluchten dus! Er zijn verbindingen met veel andere steden in Indonesië, maar ook met onder andere Maleisië en Singapore. Bekijk onze tips voor het boeken van de goedkoopste vliegtickets Indonesië.

Bandung is goed bereikbaar per trein. Vanuit de hoofdstad is het ruim drie uur, vanuit Surabaya is het een rit van twaalf uur en vanuit het leuke Yogyakarta een kleine acht uur.

De bus nemen is ook een goede optie. Vanaf Jakarta ben je in drie uur in Bandung. Vanuit Bogor is het een halfuur langer. De bus vanuit Pangandaran doet er zes uur over.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on Google+0