Gili Trawangan

Gili Trawangan

Van de drie Gili eilanden is Gili Trawangan – vaak afgekort tot Gili T – het populairst. Op dit eiland zijn de meeste voorzieningen voor toeristen te vinden, zoals hotels en restaurants. Gili Trawangan is de laatste jaren een echt feesteiland geworden. Er zijn veel beach clubs en bars te vinden, voornamelijk rondom de haven. Het is wel een sfeervol eiland gebleven. Met verschillende snorkel- en duikspots en schitterende zonsondergangen is er overdag ook genoeg te doen.

Duiken en snorkelen

Op Gili Trawangan zijn meer dan twintig professionele duikscholen te vinden. Er is dus veel keus voor duikers en snorkelaars. Er worden verschillende duiktrips georganiseerd. Ook kun je hier je Padi-duikbrevet halen. Alles is gemakkelijk ter plekke te regelen. Oriënteer je goed bij de verschillende duikscholen en maak dan een mooie duik. Ook de snorkelliefhebbers vermaken zich op Gili Trawangan. Op een paar minuten lopen van de haven, beland je al in het schildpaddengebied. Als je op Gili Trawangan gaat snorkelen, is de kans heel groot dat je een paar schildpadden tegenkomt. Dat is een fantastische ervaring.


Gili Trawangan


Uitgaan

Het hele gebied rondom de haven is inmiddels volgebouwd met uitgaansgelegenheden. De authenticiteit is daardoor helaas verdwenen, maar het biedt wel leuke mogelijkheden voor in de avond. Er zijn veel beachclubs waar je in een zitzak op het strand een drankje kunt drinken. Verder kun je in meerdere tenten beer pong spelen. Verder kun je een leuke Ierse bar opzoeken of een dansje wagen in een van de clubs.

Zonsondergang

Op het zuidwesten van het eiland kun je genieten van prachtige zonsondergangen. Naast de zee, is er uitzicht op de indrukwekkende Agung vulkaan op Bali, die de zonsondergang nog mooier maakt. Iets verder naar het noorden staan een aantal schommels in het water. Bijna iedereen die het eiland bezoekt maakt een foto met deze schommels. Terecht, want het levert schitterende plaatjes op.


Gili Trawangan


Andere activiteiten

Gili Trawangan is weliswaar het grootste eiland van de drie Gili’s, maar het blijft een klein eiland. Met de fiets heb je het hele eiland zo verkent. Als je wilt bijkomen van het feesten, kun je yoga doen of een spa bezoeken. Er worden veel yogalessen aangeboden op Gili Trawangan. Je kunt lekker eten op het eiland, vooral op de nachtmarkt. Wil je meer leren over de Indonesische keuken, dan kun je een kookcursus volgen. Ook kun je op Gili Trawangan leren hoe je zilver smeedt en je eigen sieraad maken. Geniet je liever van de zee, ga dan paddle boarden. Het is niet intensief, wel heel chill. Soms krijg je zelfs yogales op het paddle board! Mag het wel wat actiever, dan is surfles leuk. Op Gili Trawangan kun je surfen, kitesurfen, wakeboarden en windsurfen. Kajakken, eventueel in see-through kayaks, behoort ook tot de mogelijkheden op dit eiland, net als paardrijden en parasailen. Ga je niet op stap, kijk dan ’s avonds een film op het strand.

Overnachten op Gili Trawangan

Er is ontzettend veel accommodatie te vinden op Gili Trawangan, in alle soorten en maten. Het aantal luxere hotels nemen toe, maar voor backpackers is er nog altijd genoeg keuze. Het goedkoopst overnacht je in het dorpje en aan het strand betaal je wat meer. Tijdens het hoogseizoen zitten veel accommodaties vol, dus vooraf reserveren is dan verstandig. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Gili Trawangan vermeld.


Gili Trawangan


Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Je hebt vanaf zowel Bali als Lombok meerdere opties om naar Gili Trawangan te reizen. Informeer ter plekke goed naar de verschillende mogelijkheden. Je kunt elke dag wel een boot naar Gili Trawangan nemen. Je kunt hier online de kaartjes voor de boot kopen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal