Gili Trawangan

Gili Trawangan

Van de drie Gili eilanden is Gili Trawangan – vaak afgekort tot Gili T – het populairst. Op dit eiland zijn de meeste voorzieningen voor toeristen te vinden, zoals hotels en restaurants. Gili Trawangan is de laatste jaren een echt feesteiland geworden. Er zijn veel beachclubs en bars te vinden, voornamelijk rondom de haven. Het is wel een sfeervol eiland gebleven. Met verschillende snorkel- en duikspots en schitterende zonsondergangen is er overdag ook genoeg te doen.

Duiken en snorkelen

Op Gili Trawangan zijn meer dan twintig professionele duikscholen te vinden. Er is dus veel keus voor duikers en snorkelaars. Er worden verschillende duiktrips georganiseerd. Ook kun je hier je Padi-duikbrevet halen. Alles is gemakkelijk ter plekke te regelen. Oriënteer je goed bij de verschillende duikscholen en maak dan een mooie duik. Ook de snorkelliefhebbers vermaken zich op Gili Trawangan. Op een paar minuten lopen van de haven, beland je al in het schildpaddengebied. Als je rondom het eiland gaat snorkelen, is de kans heel groot dat je een paar schildpadden tegenkomt. Dat is een fantastische ervaring.


Gili Trawangan


Zonsondergang

Op het zuidwesten van het eiland kun je genieten van prachtige zonsondergangen. Naast de zee, is er uitzicht op de indrukwekkende Agung vulkaan op Bali, die de zonsondergang nog mooier maakt. Iets verder naar het noorden staan een aantal schommels in het water. Bijna iedereen die het eiland bezoekt maakt een foto met deze schommels. Terecht, want het levert schitterende plaatjes op.

Andere activiteiten

Als je wilt bijkomen van het feesten, kun je yoga doen of een spa bezoeken. Er worden veel yogalessen aangeboden op Gili Trawangan. Je kunt lekker eten op het eiland, vooral op de nachtmarkt. Wil je meer leren over de Indonesische keuken, dan kun je een kookcursus volgen. Ook kun je hier leren hoe je zilver smeedt en je eigen sieraad maken. Geniet je liever van de zee, ga dan paddle boarden. Het is niet intensief, wel heel chill. Je kunt zelfs yogales op een paddle board nemen! Mag het wel wat actiever, dan is surfles leuk. Ook andere wateractiviteiten als kitesurfen, kajakken, wakeboarden en windsurfen behoren tot de mogelijkheden. Ga je niet op stap, kijk dan ’s avonds een film op het strand.


Gili Trawangan


Eten en drinken

Er zijn de laatste jaren veel nieuwe restaurants gevestigd op het eiland. Genoeg keuzes om lekker te eten dus. Er zijn zeker tien hele goede keuzes. Als je wilt uitgaan zit je goed op Gili Trawangan. Het hele gebied rondom de haven is inmiddels volgebouwd met uitgaansgelegenheden. De authenticiteit is daardoor helaas verdwenen, maar het biedt wel leuke mogelijkheden voor in de avond. Er zijn veel beachclubs waar je in een zitzak op het strand een drankje kunt drinken. Verder kun je in meerdere tenten beer pong spelen. Ook kun je een leuke Ierse bar opzoeken of een dansje wagen in een van de clubs.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Gili Trawangan:

Naam Eten Aanbod Prijs
Pituq Waroeng Onze favoriete warung van Gili Trawangan
Francesco’s Pizza Heerlijke pizza’s bij een Italiaanse eigenaar €€
Hellocapitano Lifestyle Cafe De lekkerste smoothie bowls voor ontbijt
Jali Kitchen Lekker Aziatisch eten voor een goede prijs

Vervoer Gili Trawangan

Gili Trawangan is weliswaar het grootste eiland van de drie Gili’s, maar het blijft een klein eiland. Met de fiets heb je het hele eiland zo verkent. Dit is een leuke manier om meer van het eiland te zien. Maak een rondje over het eiland om de verschillende stranden te zien en doe onderweg een drankje bij een leuke bar. Het enige andere vervoer op het eiland is het paard en wagen. De paarden zien er niet altijd even goed verzorgd uit, dus we raden aan om dit niet te stimuleren en lekker te lopen.


Gili Trawangan


Overnachten op Gili Trawangan

Er zijn ontzettend veel accommodaties te vinden op Gili Trawangan, in alle soorten en maten. Het aantal luxere hotels nemen toe, maar voor backpackers is er nog altijd genoeg keuze. Het goedkoopst overnacht je in het dorpje en aan het strand betaal je wat meer. Tijdens het hoogseizoen zitten veel accommodaties vol, dus vooraf reserveren is dan verstandig. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Gili Trawangan vermeld.

Reisgids Indonesië

Hoe kom ik er?

Je hebt vanaf zowel Bali als Lombok meerdere opties om naar Gili Trawangan te reizen. Informeer ter plekke goed naar de verschillende mogelijkheden. Je kunt elke dag wel een boot naar Gili Trawangan nemen. Je kunt op 12Go.Asia de kaartjes voor de boot kopen.

Ons oordeel
8/10

Gili Trawangan is een echt feesteiland; voor sommigen is dit een groot pluspunt, voor anderen een flink nadeel. De sfeer op het eiland is hoe dan ook goed, dus je zult je er sowieso wel vermaken. Helaas vallen de stranden wel wat tegen in vergelijking met andere Indonesische stranden.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.