Meenemen Indonesië

Meenemen Indonesië

De spullen die je voor je rei moet meenemen naar Indonesië verschillen niet zo gek veel als voor andere landen in Azië. Lees daarom zeker onze algemene pagina door over wat je moet meenemen. Bovendien hebben we ook een handige inpaklijst gemaakt. Bekijk deze om te zorgen dat je niks bent vergeten. In de hoofdstad Jakarta en op het toeristische Bali kun je relatief gemakkelijk items kopen als je die vergeten bent. Op minder populaire eilanden is dit echter wat lastiger, zorg dus dat je de juiste spullen meeneemt. Bekijk ook onze paklijst voor Indonesië, waarin je alles kunt afstrepen voor je vertrek.

Kleding

Een tropische bui aan het eind van de dag is zeker geen uitzondering in de archipel. Zorg daarom dat je een – lichte – poncho meeneemt naar Indonesië. Neem ook wat kleding mee die je knieën bedekken. Als je dit niet aanhebt mag je namelijk sommige tempels niet in. Sowieso is het aan te raden om een warmere outfit mee te nemen, dit komt met name goed van pas als je Gunung Bromo of Gunung Batur beklimt. Bovenop deze bergen kan ’s nachts behoorlijk koud zijn.

Wat voor schoenen mee naar Indonesië?

Sommige backpackers opteren ervoor om naar Indonesië te reizen met twee of zelfs drie paar schoenen, terwijl anderen het beperken tot slechts één paar. Naar onze mening is drie paar schoenen wat overdreven, en zelfs twee paar lijkt voor de meeste reizigers onnodig. Als je een paar comfortabele schoenen hebt waarmee je gemakkelijk kunt lopen, is het niet nodig om extra schoenen mee te nemen. Voor de gemiddelde backpacker is het niet van belang dat het de meest stijlvolle schoenen zijn. Een paar slippers meenemen op reis is uiteraard wel aan te raden, zeker als je strandbestemmingen als de Gili eilanden en Nusa Penida bezoekt.

Reisstekkers

In Indonesië worden het type c en het type f stopcontacten gebruikt. Dit zijn exact dezelfde als in Nederland. Je hebt dus geen reisstekker nodig om je apparaten te gebruiken.

stekker indonesiemeenemen Indonesië


Backpack paklijst Indonesië

Onderstaande items moet je sowieso meenemen als je naar Indonesië gaat:

Drybag

Met name als je naar eilanden in de omgeving van Bali zoals de Gili eilanden of de Nusa eilanden zul je een aantal boottochten moeten maken. Om je waardevolle spullen te beschermen tegen het water is een drybag ideaal. In deze waterbestendige tas kun je jouw spullen hoe dan ook droog houden. Een dergelijke tas is sowieso handig om bepaalde spullen te scheiden binnen je backpack. Een drybag komt ook goed van pas als het hard regent of je als gaat snorkelen.

Waszakken

Je bezoekt Indonesië hoogstwaarschijnlijk niet voor een weekje, maar kiest ervoor om langer die kant op te gaan. Tenzij je gigantische hoeveelheden kleding wilt meesjouwen, wat we niet aanraden, zul je ter plekke één of meerdere keren de was moeten doen. Met een reis waszak scheid je jouw vieze kleding en kun je gemakkelijk de was laten doen.

Muskietennet

Veel hostels hebben een muskietennet boven de bedden hangen, maar houdt er rekening mee dat deze vaak versleten en zeker niet geïmpregneerd zijn. En de muggen op Indonesische eilanden zijn helaas geen grapje.

Packing Cubes

Kan je nooit wat vinden in je backpack of heb je altijd moeite om je tas dicht te krijgen? Met een packing cube kun je jouw spullen scheiden in kleine tasjes, waardoor je alles gemakkelijk terugvindt in je bagage als je eenmaal in Indonesië bent.

Lakenzak

Slaap je in een bamboe hutje op het stand? Super gaaf natuurlijk, maar een beetje hygiëne is toch fijn. Met je eigen lakenzak kun je in elk budget hostel terecht. Kies je voor de wat luxere accommodaties? Dan heb je een lakenzak waarschijnlijk niet nodig.

Reishanddoeken

Een ander ideaal item om mee te nemen naar Indonesië is een reishanddoek. Niet alleen voor de bezoekjes aan het strand, maar ook in je hostel komt zo’n sneldrogende, compacte handdoek goed van pas.

LifeStraw

Het tap water in Indonesië is niet geschikt om direct te drinken, wat betekend dat je als backpacker waarschijnlijk heel wat waterflessen verslijt. Helemaal op eilanden belanden deze vaak op het stand of in het water. Wil je een beetje rekening houden met je omgeving en niet steeds flessen water te hoeven kopen? Met de LifeStraw drink je gefilterd water zo uit de kraan.

Waszak en schoenenzak

Zeker als je lang gaat backpacken en veelvuldig de was moet doen is een waszak ideaal. Hiermee worden jouw vieze spullen gescheiden van jouw schone outfits en voorkom je dat de geur zich verspreidt. Met een schoenenzak doe je min of meer hetzelfde, maar dan voor schoenen.

Reisgidsen

Een reisgids is onmisbaar, zeker als je gaat backpacken. Je leest hierin alles over accommodaties, vervoer, bezienswaardigheden en veel meer over Indonesië.

Wat mag je niet meenemen naar Indonesië?

Bij het reizen naar Indonesië zijn er bepaalde items die strikt verboden zijn om mee te nemen. Ten eerste is het ten strengste verboden om verdovende middelen, waaronder drugs, het land in te voeren. Indonesië hanteert een zeer strenge antidrugsbeleid en overtredingen kunnen leiden tot zware straffen, waaronder langdurige gevangenisstraffen of zelfs de doodstraf. Daarnaast zijn pornografisch materiaal en illegale publicaties niet toegestaan. Het is belangrijk om de lokale wetten en voorschriften zorgvuldig te bestuderen en ervoor te zorgen dat je geen verboden items in je bagage hebt bij het betreden van het land. Het niet naleven van deze regels kan ernstige juridische consequenties met zich meebrengen.

Download onze inpaklijst

Wil je een handige inpaklijst die je gemakkelijk kunt uitprinten? Vul dan je e-mailadres in en we sturen de inpaklijst direct naar je toe.