Meenemen Indonesië

Meenemen Indonesië

De spullen die je voor je rei moet meenemen naar Indonesië verschillen niet zo gek veel als voor andere landen in Azië. Lees daarom zeker onze algemene pagina door over wat je moet meenemen. Bovendien hebben we ook een handige inpaklijst gemaakt. Bekijk deze om te zorgen dat je niks bent vergeten. In de hoofdstad Jakarta en op het toeristische Bali kun je relatief gemakkelijk items kopen als je die vergeten bent. Op minder populaire eilanden is dit echter wat lastiger, zorg dus dat je de juiste spullen meeneemt.

Reisgidsen

Een reisgids is onmisbaar, zeker als je gaat backpacken. Je leest hierin alles over accommodaties, vervoer, bezienswaardigheden en veel meer over Indonesië.

Kleding

Een tropische bui aan het eind van de dag is zeker geen uitzondering. Zorg daarom dat je een – lichte – poncho meeneemt. Neem ook wat kleding mee die je knieën bedekken. Als je dit niet aanhebt mag je namelijk sommige tempels niet in.

Reisstekkers

In Indonesië worden het type c en het type f stopcontacten gebruikt. Dit zijn exact dezelfde als in Nederland. Je hebt dus geen reisstekker nodig om je apparaten te gebruiken.

stekker indonesiemeenemen Indonesië


Leesboek

Waar je backpack kopen online?

Onze favoriete keuze voor het kopen van je backpack is Coolblue. Zij hebben een groot aanbod, zeer handige tips voor het kopen van de juiste backpack en een geweldige service. Bovendien bezorgen ze gratis en kan je altijd gratis retourneren.

Inkopen doen

Een handige website voor het kopen voor alle benodigdheden voor je backpack-reis is Backpackspullen. Naast backpacks kun je hier ook vele handige accessoires aanschaffen. Ideaal om op één site gelijk meerdere items te kopen. Gebruik de kortingscode “backpackeninazie” voor 5% korting op het gehele assortiment. Er zijn nog een beperkt aantal kortingscodes beschikbaar, dus wees er op tijd bij.