Kuta

Kuta

Kuta was ooit een klein paradijs op Bali, met een interessante oude cultuur en een heerlijk strand. Tegenwoordig is het een van de beste voorbeelden ter wereld van de negatieve invloeden van massatoerisme. Heel Kuta is volgebouwd met westerse eetketens, shotjes bars en vooral heel veel souvenirwinkels. Deze winkels verkopen bovendien niet eens leuke lokaal gemaakte souvenirs, maar voornamelijk t-shirts en stickers met ‘… is gay’ of een seksgerelateerde grap. Een groter contrast met de vriendelijke en gelovige bevolking is er bijna niet. Zeker niet omdat de toeristen in Kuta over het algemeen 0,0 rekening houden met de lokale bevolking. De voornamelijk Australische bezoekers lopen bijna naakt over straat en zijn de hele dag dronken. We raden daarom ook aan om Kuta vooral over te slaan en het echte Bali te verkennen, wat ontzettend veel leuks te bieden heeft.

Strand en surfen in Kuta

Tot zover de negatieve punten over Kuta. Er zijn wel een paar leuke punten aan deze bestemming, om te beginnen het strand. Het lange strand is weliswaar te druk, maar het is nog altijd een mooi strand, waar je prachtige zonsondergangen kunt bekijken. Het is bovendien ook een hele goede surfbestemming. Zoals wel vaker gebeurt is deze goede mogelijkheid tot surfen een van de redenen dat het toerisme hier zo sterk is toegenomen. Vooral beginnende surfers kunnen hier goed terecht. Wij raden echter aan om naar het leuke Canggu te gaan voor je surflessen. Meer gevorderde surfers kunnen hier ook terecht, of kunnen terecht in het tevens leuke Uluwatu.


kuta strand

Het brede, maar volgebouwde strand van Kuta


Kuta is een van de betere surfbestemmingen van Bali


Yoga en meditatie

Naast surfen staat Kuta bekend als het toevluchtsoord voor yoga en meditatie liefhebbers. Zo vind je hier vrijwel op iedere straathoek wel een studio waar jij je uitgebreid kunt rekken en strekken of waar je op zoek kunt gaan naar je innerlijke zelf. Ondanks de grote hoeveelheid aan beschikbare yoga studio’s is het vaak druk in de zalen maar zolang er voldoende ruimte is om je matje uit te slaan, zit je gebakken. De energie die gecreëerd wordt door de instructeurs en deelnemers is niet te evenaren. Ben je al een ervaren yogi? Dan kun jij je passie achterna gaan in Kuta, waar jij je kunt laten opleiden tot professionele yogi en yoga instructeur!

Waterbom park

Bij backpacken in Azië denk je niet gelijk aan een waterpretpark, maar in Kuta vind je een van de gaafste waterpretparken van de wereld. Waterbom Bali is een enorm park, met ontzettend veel waterglijbanen en andere activiteiten op het water. Je kunt hier een leuke dag doorbrengen in het verkoelende water. Ideaal als je even zin hebt in iets anders dan de gebruikelijke reisactiviteiten.


Kuta Bali


Vervoer in Kuta

Kuta is een groot uitgestrekt gebied, dat direct aan andere kustplaatsen als Seminyak en Canggu ligt. Het verkeer is helaas behoorlijk dramatisch. De meeste wegen staan bijna altijd vol. Houd daarom rekening met lange reistijden. Binnen Kuta kun je sommige afstanden lopend afleggen. Ook rijden er genoeg taxi’s rond. Wij raden de taxi’s van Bluebird aan, die makkelijk te herkennen zijn en over het algemeen de meter willen aan zetten. Een scooter huren is ook een optie, met name als je naar hoogtepunten rondom de stad zoals Tanah Lot wilt rijden.

Eten en drinken

Qua eten en drinken zit je absoluut goed in Kuta. Er zijn ontzettend veel leuke restaurants te vinden in de stad. Enkele van deze restaurants zijn goedkope warungs, maar steeds meer restaurants bieden verschillende internationale keukens aan. Kuta is daarnaast een van de populairste bestemmingen op Bali om uit te gaan. De leukste bars vind je op andere locaties in Bali, maar de clubs vind je in Kuta. Je hebt genoeg keuze en de meeste clubs zijn tot een uur of vier open. Sky Garden Bali, LXXY Bali en Engine Room Discotheque zijn een aantal van de bekendste clubs. Deze en nog een aantal andere clubs liggen allemaal praktisch naast elkaar, in het centrum van Kuta. Als je meer van de beachclubs houdt kun je terecht in het nabijgelegen Seminyak.

Dit zijn onze favoriete restaurants in Kuta:

Naam Eten Aanbod Prijs
Johnny Tacos Heerlijke taco’s en andere Mexicaanse gerechten €€
Shinta Warung Onze favoriete warung in Kuta
Fat Tony’s Een van de beste hamburgers van Bali
Benih Cafe Een hippe tent met lekker, westers eten €€

kuta bali

Genoeg winkels waar je souvenirs kunt kopen


Beachwalk Shopping Center

De Beachwalk Shopping Center, het mooiste en grootste winkelcentrum van Bali


Overnachten in Kuta

Elk type accommodatie is wel in Kuta te vinden. Van luxe resorts, tot hostels en simpele homestays. Het aanbod voor backpackers is prima. Er zijn een paar leuke hostels te vinden en prima homestays als je wat meer rust wilt. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Kuta vermeld.

Reisgids Indonesië

Ons oordeel
4/10

Tenzij je voornamelijk op het strand wilt liggen en stappen kan je Kuta beter overslaan. Het toerisme heeft de badplaats echt geen goed gedaan. Er zijn veel leukere bestemmingen op Bali te vinden waar je ook naar het strand kunt, een drankje kunt doen en kunt surfen.

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.