Kuta

Kuta

Kuta was ooit een klein paradijs op Bali, met een interessante oude cultuur en een heerlijk strand. Tegenwoordig is het een van de beste voorbeelden ter wereld van de negatieve invloeden van massatoerisme. Heel Kuta is volgebouwd met westerse eetketens, shotjes bars en vooral heel veel souvenirwinkels. Deze winkels verkopen bovendien niet eens leuke lokaal gemaakte souvenirs, maar voornamelijk t-shirts en stickers met ‘… is gay’ of een seksgerelateerde grap. Een groter contrast met de vriendelijke en gelovige bevolking is er bijna niet. Zeker niet omdat de toeristen in Kuta over het algemeen 0,0 rekening houden met de lokale bevolking. De voornamelijk Australische bezoekers lopen bijna naakt over straat en zijn de hele dag dronken. We raden daarom ook aan om Kuta vooral over te slaan en het echte Bali te verkennen, wat ontzettend veel leuks te bieden heeft.

Strand en surfen

Tot zover de negatieve punten over Kuta. Er zijn wel een paar leuke punten aan deze bestemming, om te beginnen het strand. Het lange strand van Kuta is weliswaar te druk, maar het is nog altijd een mooi strand, waar je prachtige zonsondergangen kunt bekijken. Het is bovendien ook een hele goede surfbestemming. Zoals wel vaker gebeurt is deze goede mogelijkheid tot surfen een van de redenen dat het toerisme hier zo sterk is toegenomen. Vooral beginnende surfers kunnen hier goed terecht. Wij raden echter aan om naar het leuke Canggu te gaan voor je surflessen. Meer gevorderde surfers kunnen hier ook terecht, of kunnen terecht in het tevens leuke Uluwatu.


Kuta


Uitgaan

Als je echt wilt uitgaan is Kuta nog altijd de place to be. De leukste bars vind je op andere locaties in Bali, maar de clubs vind je in Kuta. Je hebt genoeg keuze en de meeste clubs zijn tot een uur of vier over. Het nabij gelegen Seminyak is meer fancy. Hier kun je terecht in een van de populaire beachclubs voor een cocktail.

Waterbom park

Bij backpacken in Azië denk je niet gelijk aan een waterpretpark, maar in Kuta vind je een van de gaafste waterpretparken van de wereld. Waterbom Bali is een enorm park, met ontzettend veel waterglijbanen en andere activiteiten op het water. Je kunt hier een leuke dag doorbrengen in het verkoelende water. Ideaal als je even zin hebt in iets anders dan de gebruikelijke reisactiviteiten.


Kuta Bali


Yoga en meditatie

Naast surfen staat Kuta bekend als het toevluchtsoord voor yoga en meditatie liefhebbers. Zo vind je hier vrijwel op iedere straathoek wel een studio waar jij je uitgebreid kunt rekken en strekken of waar je op zoek kunt gaan naar je innerlijke zelf. Ondanks de grote hoeveelheid aan beschikbare yoga studio’s is het vaak druk in de zalen maar zolang er voldoende ruimte is om je matje uit te slaan, zit je gebakken. De energie die gecreëerd wordt door de instructeurs en deelnemers is niet te evenaren. Ben je al een ervaren yogi? Dan kun jij je passie achterna gaan in Kuta, waar jij je kunt laten opleiden tot professionele yogi en yoga instructeur!

Overnachten in Kuta

Elk type accommodatie is wel in Kuta te vinden. Van luxe resorts, tot hostels en simpele homestays. Het aanbod voor backpackers is prima. Er zijn een paar leuke hostels te vinden en prima homestays als je wat meer rust wilt. In onze Reisgids Indonesië staan de leukste hostels van Kuta vermeld.

Reisgids Indonesië

Vervolg je reis

Vervolg je backpack reis naar een van onderstaande locaties.

Wees sociaal